Utorak, 28 studenoga, 2023

Pacijentica sa šokantne fotografije preminula istog dana, direktor to prešutio

Preporučeno

Iz Ministarstva zdravstva rekli su samo da je inspekcija unutar bolnice još uvijek u tijeku.

Istoga dana kada je nastala šokantna fotografija dvije žene koje su smještene na jedan krevet u Općoj Bolnici u Sisku, jedna od njih je preminula. Direktor bolnice je pet dana nakon tvrdio da su obje zbrinute.

Nakon što je javnost zgrozila fotografija na kojoj se vide dvije starije žene kako leže na jednom krevetu u Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku, doznaje Dnevnik.hr iz izvora u toj bolnici da je jedna od njih preminula istog dana kada je nastala fotografija, u petak 14. travnja.

Upravo se čita:  Zakuhalo se na relaciji Zagreb - Beograd: Hrvati ekspresno odgovorili na protjerivanje njihovog čovjeka iz Srbije

Fotografija je u medijima objavljena tek 19. travnja nakon što ju je prvo objavila udruga Hitna uživo 194 na Facebooku.

“Glavni tehničar je sve znao. Ta bolnica je leglo nehumanog. Trebali su otići po doktora, ali nisu”, rekao je za Dnevnik.hr zdravstveni djelatnik iz bolnice koji je dobro upoznat sa situacijom, ali je iz razumljivih razloga želio ostati anoniman.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Druga žena s fotografije je čak tjedan dana bila smještena na hitnom prijamu, iako je, doznaje se od izvora bliskih udruzi Hitna uživo 194, u bolnici tada bilo 25 slobodnih kreveta.

Tek je nakon objave afere u medijima žena smještena na odjel.

Dnevnik.hr pitao je ravnatelja Tomislava Dujmenovića je li istina da je pacijentica umrla. “U tijeku je stručni nadzor i ne mogu davati daljnje informacije. Što se tiče podataka o pacijentima i njihovim dijagnozama, iste ne smijemo iznositi u javnosti zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka”, poručio je Dujmenović.

Upravo se čita:  Dvojica državljana BiH od kojih je jedan maloljetan, lišeni slobode na ulazu u Crnu Goru

Dujemović je 19. travnja, pet dana od nastanka fotografije, za Dnevnik Nove TV govorio o stanju pacijentica.

Iz Ministarstva zdravstva rekli su samo da je inspekcija unutar bolnice još uvijek u tijeku.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Drugi pokušaj: Stranke trojke i HDZ BiH danas se sastaju u Parlamentu BiH

Iz Parlamentarne skupštine BiH medijima je došla najava sastanka predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu...

Možda vas zanima i ovo