Petak, 1 prosinca, 2023

Počelo ponovljeno suđenje u predmetu ‘Dženan Memić’: “Više mi je stalo da ovi što su prikrivali dokaze i zataškavali sve budi privedeni pravdi”

Autor:N1

Preporučeno

Uoči novog suđenja, otac Dženana Memića, Muriz Memić rekao je da dolazi vrijeme gdje više niko “nije nedodirljiv”

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište o ponovljenom suđenju u predmetu “Zijad Mutap i dr.” poznatiji kao “Dženan Memić”.

Apelaciono vijeće je poništilo raniju presudu kojom su svi optuženi oslobođeni. Pretres u ovom predmetu Apelaciono vijeće Suda BiH će održati 29. maja u 9 ujutro.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio novu prognozu: Koliko će snijega i gdje pasti u narednim danima

Podsjetimo, u slučaju Dženan Memić, za prikrivanje dokaza i načina na koji je mladić stradao u februaru 2016. godine, optuženi su Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa (Mutap) Ramić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović te Josip Barić.

Do sada su u slučaju Dženan Memić vođena četiri sudska postupka na Kantonalnom sudu u Sarajevu i Vrhovnom sudu FBiH.

Uoči novog suđenja, otac Dženana Memića, Muriz Memić rekao je da dolazi vrijeme gdje više niko “nije nedodirljiv” i da se nada da će ovaj slučaj biti okončan.

Upravo se čita:  Roditelji dječaka iz Tešnja očajni: "Dijete već godinu dana izloženo vršnjačkom nasilju, niko ne reaguje"

“Imamo sad ponovljeni postupak na Tužilaštvu BiH i nadam se konačno i postupak protiv ubica. Više mi je stalo da ovi što su prikrivali dokaze i zataškavali sve budi privedeni pravdi. Ovi su opasniji od samog ubice. Mijenja se i vlast i ljudi u dubokoj državi. Ja samo tražim istinu i pravdu. Da neko nekoga ubije i da uživa? S Božijom pomoći, ja ću to istjerati do kraja”, rekao je Muriz Memić.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo