Petak, 1 prosinca, 2023

Poduzetnici iz oba bh. entiteta udružili snage: Grade trgovački park, posao za 300 ljudi

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

Preporučeno

U Bihaću se uskoro otvara jedan od najsavremenijih trgovačkih parkova ovog dijela Evrope, a nositi će historijski naziv svoga grada – Bišće.

Kako je Biznisinfo već objavio, Bišćani, turisti, cijela Krajina, kao i granična područja Hrvatske, moći će da uživaju u novoj oazi radosti, druženja i šopinga u samoj blizini centra grada, najavljeno je juče.

Novi moderan trgovački park će kompleksom na čak 40 hiljada kvadratnih metara i svjetskim sadržajima pružiti mnogo više od tradicionalnog šoping iskustva, a cilj je da postane omiljeno mjesto druženja za sve generacije.

Upravo se čita:  Zbog navoda o paravojnim kampovima u RS formiran predmet u Tužilaštvu BiH

Posjetioci će imati na raspolaganju posjetiti brojne atraktivne brendove poput LC Waikikija, Pepca, NewYorkera, Mlinara, dm-a, Dresscoda, Sport Visiona, DexyCo, Techno Shopa i mnogih drugih.

BiznisInfo.ba je istražio ko stoji iza ovog velikog projekta. Investitor je kompanija ANH Capital Investment.

Vlasnici ove firme su kompanija “Petrol-P” Bihać i “Leburić-komerc” Prnjavor. Vlasnica firme “Petrol-P” je Fatima Prošić dok iza “Leburić-komerca” stoje Milan i Dragan Leburić.

Inače, “Leburić-komerc” je jedan od giganata domaće privrede, a prošle godine je imao prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

Upravo se čita:  Zbog snijega koji je padao tokom noći otežan saobraćaj na putevima u BiH

Osnovana početkom devedesetih godina kao mali porodični posao, kompanija Leburić-Komerc postala je jedna od vodećih prodajnih centara za veleprodaju i maloprodaju na tržištu RS, kao i cijele BiH. Upravljaju mrežom Fortuna marketa.

Osim uvoza i distribucije stranih i regionalnih brendova, bavi se i proizvodnjom i prodajom vlastitih robnih brendova, od kojih se izdvajaju Apetito, Fortuna, Pasta Domestica, Marea i druge.

Bit će otvoreno 300 radnih mjesta

Otvaranje Bišće Parka je planirano za mart 2024. godine. Pored atraktivnih brendova i bogatih sadržaja za posjetioce, novi trgovački park će imati veliki značaj za lokalnu zajednicu.

Upravo se čita:  Direktoru građevinske firme zbog pogibije radnika godina zatvora, njegovoj supruzi doživotno će isplaćivati odštetu

Bišće Park će donijeti više od 300 novih radnih mjesta i privući brojne turiste i posjetioce u Bihać i Krajinu.

Poklon posjetiocima je i veliki centralni trg koji se gradi na 1.000 kvadratnih metara – novo omiljeno mjesto susreta i sastanaka.

Posjetioci Bišće Parka će moći uživati u preko 13 hiljada kvadratnih metara prodajnog prostora koji je pokriven brzim internet pristupom, a za vozače električnih automobila će unutar trgovačkog parka biti obezbjeđena i moderna punionica.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

“Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Zbog inflacije i situacije s kupovnom moći građana, nećemo povećavati cijenu električne energije za domaćinstva – ona će ostati...

Možda vas zanima i ovo