Petak, 29 rujna, 2023

Policija objavila detalje: Kako su Marko i Vitomir izveli prevaru od 140.000 KM

Preporučeno

Od ostvarenih prihoda, firma, za koju je Marko rekao da je njen vlasnik, trebala je vraćati pare Trebinjcu.

Marko J. (41) iz Laktaša i Vitomir P. (28) iz Bosanske Gradiške osumnjičeni su da su za 140.000 maraka prevarili jednog Trebinjca.

Pripadnici Policijske uprave Gradiška su podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka izvještaj protiv Laktašanina, kojeg terete za prevaru i falsifikovanje isprave, ali i Gradiščanina, kojeg, uz ova dva krivična djela, sumnjiče i za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Upravo se čita:  Nedjelja u FBiH uskoro neradni dan? Hasičević objasnio zašto bi to mogla biti dobra odluka

Marka J. sumnjiče da je 2018. godine, predstavljajući se kao vlasnik jedne firme iz Bosanske Gradiške, stupio u kontakt sa Trebinjcem, te ga nagovorio da sarađuje sa ovom firmom.

Potom je, kako se sumnja, Trebinjac na to pristao, te sa Vitomirom P., kao odgovornim licem u firmi iz Bosanske Gradiške, zaključio tri ugovora.

Upravo se čita:  "Čovjek je zaspao za volanom": Fudbaler i bivši zadrugar Dino Dizdarević otkrio detalje nesreće u kojoj je učestvovao, jedva se spasio

“Kako se sumnja, u tri navrata Trebinjac isplaćuje firmi iz Gradiške ukupno 140.000 KM, što znači da je Trebinjac ispoštovao sve ugovorene obaveze. Firma iz Gradiške je trebala od tog novca kupiti osam škoda fabija, koja su trebala biti u ugovorenim rokovima izdata jednom preduzeću iz Sarajeva, Područna jedinica Gradiška. Od ostvarenih prihoda, firma, za koju je Marko rekao da je njen vlasnik, trebala je vraćati pare Trebinjcu. Nakon ukupne isplate, vozila su trebala preći u vlasništvo Trebinjca. Međutim, kako se sumnja, dvojica osumnjičenih ništa od toga nisu ispoštovala”, rekli su izvori iz istrage.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo