Utorak, 5 prosinca, 2023

Policija u Srbiji pronašla više od 2,7 miliona eura

Preporučeno

Pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona eura, rečeno je u MUP-u Srbije

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni pripadnici balkanskog narko-kartela koji su uhapšeni u četvrtak na više lokacija u Srbiji, policija je pronašla više od 2,7 miliona eura, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koje su koristili, na jednoj od lokacija u specijalno izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona eura, rečeno je u MUP-u.

Upravo se čita:  Ovo je Vezira koja se u porodičnoj kući ugušila od dima iz peći na pelet

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje su koristili osumnjičeni izvršeno je na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dva snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Upravo se čita:  Šta se dešava na Kosovu: KFOR utrostručio svoje prisustvo

Načelnik Uprave kriminalističke policije Ninoslav Cmolić rekao je da se najmanje sedam tona kokaina koji je zaplijenjen tokom 2020. godine dovodi u vezu sa članovima balkanskog kartela koji su u četvrtak uhapšeni u Beogradu, Subotici, Zrenjaninu.

U saradnji sa Evropolom, kako je naglasio, Srbija je uspjela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove kriminalne aktivnosti širom svijeta i dodaje da se vjeruje da ovaj kartel stoji iza pošiljki od više tona koje su stigle u Evropu iz Brazila, Ekvadora, a preko Afrike. Sve zaplijene kokaina su izvršene van Srbije.

Upravo se čita:  Poznati lijek se povlači sa tržišta u Hrvatskoj: Mnogo se prodaje i u Bosni i Hercegovini

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo