Utorak, 5 prosinca, 2023

Poplave uzrokovale probleme: Obustavljen saobraćaj na području Bihaća

Preporučeno

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać-Srbljani (Kostela), Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka-Bužim.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj putničkih vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano. Zbog izlijevanja vode na kolovoz ponovo je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra (u mjestu Suhača).

Upravo se čita:  Loši putevi uzimaju ljudske živote, gdje završavaju milioni maraka za održavanje?

Otežano je saobraćanje na putevima na širem području Kulen Vakufa, kao i na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

I na ostalim putnim pravcima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozorava se na vodu na kolovozu, opasnost od novih klizišta i učestale odrone kamenja na kolovoz.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Upravo se čita:  Bosna i Hercegovina slavi Dan državnosti

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25. Novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Foto: Grad Bihać

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Upravo se čita:  Privatni rudnik ugrožava cijeli grad, a investitor je jedan od najbogatijih bh. poduzetnika

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo