Nedjelja, 1 listopada, 2023

Poskupljuje javni prevoz u Sarajevu

Preporučeno

Za ministra Štetu nema dvojbe, građani su i pored poskupljena na dobitku jer, kako tvrdi, imaju najjeftiniji gradski prevoz.

Sarajlije će od sutra plaćati skuplje karte za javni gradski saobraćaj koji u Sarajevu obavlja GRAS i Centrotrans. Resorni kantonalni ministar Adnan Šteta na konferenciji o 100 dana Vlade ovog kantona ističe da ovo nije poskupljenje i da realna cijena karte je daleko skuplja nego što građani plaćaju odnosno da će Vlada nastaviti subvencionisati cijenu pojedinačne karte.

Upravo se čita:  Potrgane zastave na ulazu u Čaršijsku džamiju i Šehidsko mezarje u Prijedoru

Za Štetu nema dvojbe, građani su i pored poskupljena na dobitku jer, kako tvrdi, imaju najjeftiniji gradski prevoz.

“S ponosom mogu reći da je Sarajevo najjeftiniji grad u BiH, u ovom dijelu Evrope po pitanju cijene koštanja javnog prevoza. Kada je riječ o pojedinačnim kartama ne radi se o klasičnom poskupljenju. U junu prošle godine nadležna Komisija je detektovala da cijena jedne karte treba biti 2,4 KM. Mi smo tada rekli ne može da poskupi javni prevoz, čak smo našli sredstva za subvencije i oborili smo cijenu sa 1,6 na 1,4 KM odnosno sa 1,8 jer je toliko koštala u vozilu. Sa sutrašnjim danom ona se vraća na 1,8 KM i ona ne košta 2,4”, rekao je Šteta.

Upravo se čita:  Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Podsjećamo, jučer su Šteta i direktor Centrotransa i GRAS-a održali sastanak na kojem je dogovoreno da radnički kupovini vrijede u oba prevoznika.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo