Utorak, 5 prosinca, 2023

Poznat identitet 90-godišnjeg padobranca iz BiH koji je doživio nesreću u Budvi

U budvanske policiji je rečeno da je padobranac živ i da je prevezen u bolnicu. Kako javljaju Vijesti, on je zadobio povrede obje noge.

Preporučeno

Državljanin BiH pao je i zadobio povrede prilikom skoka sa padobranom u Budvi tokom takmičenja, saopštila je budvanska Služba zaštite i spasavanja. Kako N1 saznaje, riječ je o Ibrahimu Kalesiću iz Tuzle koji je najstariji padobranac u Evropi.

Vatrogasci koji su pozvani u pomoć su odmah izvukli padobranca, a ekipa Hitne pomoći transportovala ga je do kotorske bolnice.

Upravo se čita:  Otkrivena lokacija na kojoj je ubijena 14-godišnja djevojčica Vanja

U budvanske policiji je rečeno da je padobranac živ i da je prevezen u bolnicu. Kako javljaju Vijesti, on je zadobio povrede obje noge.

Ranije je bilo saopćeno da je riječ od 93-godišnjaku, ali je potom ispravljeno da padobranac ima 90. godina.

Ibrahim Kalesić prvi put skočio prije više od 70 godina. Do sada, je skočio više od 1480 puta i planira nastaviti skakati narednih 10 godina.

Upravo se čita:  Emotivni oproštaj od 33-godišnjeg radnika koji je jučer poginuo u Sarajevu: “Bio si i ostat ćeš dio nas…”

Gostujući u programu N1 rekao je: “Ovo što radim, ne radim radi sebe, ja hoću da aktiviram ponovo padobranstvo u Tuzli.“

“Ja sam Ibrahim Kalesić iz Aerokluba Tuzla. Prvi skok sam napravio 1951. godine, do danas imam 1489 skokova. Ponosim se ja time što sam doživio u ovim godinama 89-oj godini da sam ja stvarno najstariji aktivni padobranac”, istakao nam je ponosno Ibrahim.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo