Utorak, 5 prosinca, 2023

Poznat razlog: Evo zašto Vlada jučer nije smijenila Sebiju Izetbegović

Autor:Raport.ba

Vlada FBiH na prošloj sjednici donijela je zaključak prema kojem su kantoni osnivači KCUS-a do jučerašnje sjednice trebali dostaviti svoje prijedloge za članove Upravnog odbora

Preporučeno

Iako je bilo najava da će Vlada FBiH na jučerašnjoj sjednici smijeniti upravu KCUS-a i imenovati novu, do toga nije došlo.

Naime, Vlada FBiH na prošloj sjednici donijela je zaključak prema kojem su kantoni osnivači KCUS-a do jučerašnje sjednice trebali dostaviti svoje prijedloge za članove Upravnog odbora, prenosi Raport.

No, navodno nisu svi kantoni dostavili prijedloge, a pitanje je i hoće li to učiniti oni u kojima je SDA na vlasti (npr. USK). Zanimljivo je međutim da iz pojedinih kantona čak navode da nikakav zahtjev od Vlade FBiH nisu ni dobili!?

Upravo se čita:  Najavljen obilan snijeg i obilna kiša: Pred nama su turbulentne vremenske (ne)prilike

Tako bi ovim tempom Sebija Izetbegović, koja je u međuvremenu ostala bez akademskih zvanja i diploma, definitivno mogla ostati do kraja mandata, ako ne i duže – jer konkursna procedura može duže trajati.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo