Utorak, 5 prosinca, 2023

Poznata imena uhapšenih u akciji “Kod”: Bh. državljani pljačkali prodavnice u Austriji

Akciju “Kod” izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Preporučeno

U akciji “Kod” MUP Republike Srpske uhapsio je Slavišu Nakića, Gorana Sirara i Savu Manojlovića a raspisane su potjernice za Vitkom Jokićem i Bojanom Košarcem te ih terete da su pljačkali radnje u Austriji odakle su krali i skupocjene satove i nakit.

Prema nezvaničnim informacijama, svi oni su poznati od ranije po krivičnim djelima. Akciju “Kod” izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Upravo se čita:  Djevojčica (14) za kojom se danima tragalo je pronađena mrtva

Kako je saopšteno iz MUP-a RS, akciju realizuje Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a u saradnji sa policijskim upravama Istočno Sarajevo, Bijeljina i Zvornik.

“U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na osam lokacija, a slobode su lišena tri lica. Predmeti istrage su lica V.J., B.K., S.M., S.N. i G.S., a pretresi su izvršeni na lokacijama koje koriste ova lica”, navode iz MUP-a RS.

Upravo se čita:  Novi jeziv slučaj šokirao Bosnu i Hercegovinu: Sin ubio majku pa zapalio kuću da sakrije tragove?!

Prilikom pretresa pronađeno je oružje, municija, skupocjeni satovi, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa krivičnim djelima koja im se stavljaju na teret.

“Nakon završenih aktivnosti, lica S.M., S.N. i G.S. će uz izvješaj o počinjenim krivičnim djelima teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oruzja ili eksplozivnih materija biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo i predata u nadležnost postupajućeg tužioca, dok je za licima V.J. i B.K. raspisana potjernica”, navode iz MUP-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo