Subota, 9 prosinca, 2023

Preminulom na KCUS-u ukrali novac, osoblje klinike pozvalo policiju

Autor:Avaz.ba

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za Avaz da je krađa prijavljena Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

Preporučeno

Da lopovima ništa nije sveto, pokazuje i slučaj koji se nedavno desio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Mrtvom čovjeku je u Klinici za abdominalnu hirurgiju ukraden novac! Medicinsko osoblje prijavilo je slučaj policiji, a počinilac još nije otkriven.

Redakciji Dnevnog avaza obratio se Ž. J. (identitet poznat redakciji, op.a.), koji nam je ispričao da je njegov brat Z. K. preminuo 22. septembra u 23.20 sati u Klinici za abdominalnu hirurgiju.

Upravo se čita:  Ministar o pomoći EU: Evo koliko je domaćinstava ispunilo uvjete za dodjelu novca!

– Moj brat je pokraden u noći između 22. i 23. septembra. Od njega je ukradeno 312 KM. Ta suma je navedena u zapisnik smjene u KCUS-u koja je radila tu noć, a ujutro je smjena nazvala policiju jer nije bilo novca – kazao je Ž. J.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za Avaz da je krađa prijavljena Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

Upravo se čita:  Uhapšeni advokat predat Tužilaštvu, našli mu četiri pištolja i više od 400 metaka

– Policijskoj upravi Centar je 23. septembra 2023. godine od zaposlenika KCUS-a prijavljen nestanak novca u navedenom iznosu, koji je pripadao pacijentu, a koji je prethodno evidentiran u formularu za postupanje s ličnim stvarima umrle osobe. Policijski službenici PU Centar poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentiranja i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela – naveli su iz MUP-a KS.

U izjavi za Avaz brat umrlog kaže da više i ne očekuje da se novac pronađe.

Upravo se čita:  Nakon snimaka koji je šokirao društvene mreže - Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu: Nije karta bila problem, već nešto drugo

– Napravili su zabilješku, ali šta imamo od toga, niko ništa nije poduzeo da se sazna ko je to uradio. Znam da od tog novca nema ništa, ali želim da upozorim druge da se takve stvari dešavaju – kazao je brat umrlog.

Policajac koji je došao u KCUS zapisao je da je novac ukraden, kazao je brat umrlog.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo