Petak, 1 prosinca, 2023

Preminuo i četvrti radnik firme iz Jajca nakon teške nesreće kod Mrkonjić Grada

Preporučeno

Još tri osobe su bile povrijeđene, a Asim Kokić je bio najteže te je hitno prebačen iz Jajca u UKC Sarajevo.

Asim Kokić, jedan od četvorice radnika građevinske firme “Struktura” koji su učestvovali u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mrkonjić Grada, izgubio je bitku za život sinoć u KCUS-u. Kokić je nakon nesreće bio u kritičnom stanju, ali nažalost njegovo stanje se nije poboljšalo i preminuo je sinoć oko 22 sata, piše Jajce Online.

Upravo se čita:  Tragedija u Njemačkoj: Poznati identitet ranika iz BiH koji je preminuo na radnom mjestu

Kokić je bio na liječenju na KCUS-u od 8. aprila, ali uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspio da se oporavi od povreda koje je zadobio u nesreći. Još uvijek nije poznat termin dženaze namaza jer se čeka zakonska procedura i obdukcija koja će biti urađena u Banjoj Luci.

Ovo je već četvrta žrtva teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Mrkonjić Grada 7. aprila. U nesreći su učestvovala teretna vozila Ford i Mitsubishi, a trojica radnika “Strukture”, Senad Poško (44), Elvir Čagalj (46)i Selvedin Crnac (42) su nažalost izgubili živote.

Upravo se čita:  Detalji tragedije koja je potresla BiH: Poznat identitet poginulog vozača kamiona, inspekcija na terenu

Još tri osobe su bile povrijeđene, a Asim Kokić je bio najteže te je hitno prebačen iz Jajca u UKC Sarajevo.

Preko 5.000 ljudi je došlo na posljednji ispraćaj trojice preminulih radnika građevinske firme “Struktura” iz Jajca, a dženaza-namaz je predvodio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović. Nakon dženaze su organizovani ispraćaj i ukop po naseljima gdje su živjeli preminuli radnici.

Upravo se čita:  Poznat identitet bivšeg policajca koji se danas ubio na Rostovu

Općina Jajce je proglasila 10. april kao Dan žalosti zbog pogibije trojice radnika, a još uvijek nije poznato hoće li biti proglašen Dan žalosti na dan ukopa Asima Kokića. Tužilaštvo je naložilo obdukciju tijela poginulih radnika, kao i preduzimanje svih potrebnih mjera i radnji radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nesreće.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Voditeljica Merima Šemić-Prguda o napuštanju BiH: “Srce se slomi jer je to sve što vi jeste. I to je tužno. I ljuta sam, beskrajno”

Voditeljica Merima Šemić – Prguda nedavno je okrenula novi list i s porodicom napustila rodno Sarajevo i posao na...

Možda vas zanima i ovo