Slučaj Dženan Memić: Vještak potvrdio priču porodice | | Bh-index

Slučaj Dženan Memić: Vještak potvrdio priču porodice

Izdvojeno    Datum: 15.11.2019.    
Autor: NAP


On je kazao i da tragovi koji su pronađeni na licu mjesta nisu kvalitetno fiksirani da bi mogao reći da je saobraćajna nesreća.

Vještak Aleksandar Jeftić okončao je prezentiranje nalaza i mišljenja u ponovljenom vještačenju po vještacima saobraćajne struke u slučaju Dženan Memić.

Jeftić je kazao da smatra da nema dovoljno dokaza koji bi se mogli dovesti u međusobni odnos da je došlo do kontakta vozila i pješaka. Također je potvrdio da nije određeno mjesto kontakta a da je pješak morao biti barem 10 cm u skoku da bi nastala oštećenja na vozilu kako je opisano.

“Sa sigurnošću ne možemo dovesti u vezu da je oštećenje na vozilu nastalo na ovaj način. Povrede glave i lice kod pješaka ne mogu se dovesti u vezu s onima koje nastaju tipično u slucaju naleta vozila. Najčešće stradaju noge”, kazao je Jeftić.

On je kazao i da tragovi koji su pronađeni na licu mjesta nisu kvalitetno fiksirani da bi mogao reći da je saobraćajna nesreća.

Jevtić je kazao da nije bilo tragova kočenja, pneumatika, otisci obuće. Nema direktne veze da su oštećenja na odjeći nastala u vezi sa vozilom.

Tužilac Sead Kreštalica u potpunosti je prigovorio na nalaz te zatražio novo vještačenje van BiH. Advokat odbrane Rusmir Karkin pitao je vještaka da li je bilo saobraćajne nesreće ili nije. Vještak je odgovorio da je veća vjerovatnoća da se nesreća nije dogodila nego da jeste.

Ročište u ovom predmetu je još u toku.


Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.