Srijeda, 29 studenoga, 2023

Prve fotografije MUP-a Srbije: U vikendici kod Mladenovca nađena velika količina oružja

Preporučeno

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što su uhapsil U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio, izvršili su pretrese objekata koje je isti koristio.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mjestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolj, signalni pištolj, dva prigušivača, lovački nož i druge dijelove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Upravo se čita:  Gradski autobus se prepolovio tokom vožnje
Foto: MUP Srbije

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselju Vinjište, policija je pronašla četiri ručne bombe, više kutija sa pištoljskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolj, dva okvira najvjerovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

Foto: MUP Srbije

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbjeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Кragujevcu.

Upravo se čita:  Dvojica državljana BiH od kojih je jedan maloljetan, lišeni slobode na ulazu u Crnu Goru
Foto: MUP Srbije

U toku je dalji rad policije i tužilaštva.

Podsjetimo, Uroš se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio. Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Кragujevca, gdje ga je policija uhapsila.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo