Srijeda, 4 listopada, 2023

‘Quo vadis, Aida’ zvanično u utrci za Oscara

Autor:NAP

Preporučeno

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

Film “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić, kandidat Bosne i Hercegovine za nagradu Oscar osvojio je nominaciju za Oscaru kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma! Nominacije za najprestižniju filmsku nagradu objavljene su danas.

93. dodjela nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti bit će održana 25. aprila 2021.

Upravo se čita:  Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Ukoliko želite film gledati u kućnoj atmosferi, “Quo Vadis, Aida?” dostupan je online ekskluzivno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba!

“Quo vadis, Aida?” je prije nekoliko dana nominovan u dvije kategorije za britansku filmsku nagradu BAFTA, za najbolju rediteljicu i najbolje ostvarenje van engleskog govornog područja. Također, film koji govori o genocidu u Srebrenici dobija izuzetno visoke ocjene od američke kritike, na stranici Metacritic prosječna ocjena mu je nevjerovatnih 96, što ga čini vjerovatno najvećim favoritom za Oscara.

Upravo se čita:  Uspostavljena aviolinija Skoplje - Sarajevo: Letovi tri puta sedmično

Po stavu stručnjaka, glavna prepreka na putu ka Oscaru bit će dobitnik Evropske filmske nagrade, “Another Round”, film proslavljenog reditelja Thomasa Vinterberga sa Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo