Petak, 1 prosinca, 2023

Radoičić priznao da je organizovao napad na sjeveru Kosova: Lično sam sve pripremio

Advokat Goran Petronijević, pročitao je danas pismo u kojem je Radoičić prihvatio odgovornost za organizovanje oružanog sukoba kod Banjske.

Preporučeno

Advokat Milana Radoičića, kontroverznog biznismena i sada već odlazećeg potpredsjednika Srpske liste, Goran Petronijević, pročitao je danas pismo u kojem je Radoičić prihvatio odgovornost za organizovanje oružanog sukoba kod Banjske.

Advokat je to pročitao iz pisma Milana Radoičića koje je uputio javnosti.

“Ja, Milan Radojičić, od oca Rajka, rođen u Republici Srbiji, zbog mnogorojnih spekulacija koje su se pojavile, obavještavam da sam zajedno sa sunarodnicima došao na sjever Kosova i Metohije u selo Banjska. Razlog našeg vraćanja bilo je da ohrabrimo srpski narod. Obavještavam sve dežurne progonitelje, od Kurtija do mnogobrojnih inostranih pomagača, da sam lično pripremio sve što se dogodilo. O ovome nisam obavještavao nikoga ni vlast Srbije, niti sam od njih imao bilo kakvu pomoć jer smo već tada imali različite stavove po pitanju otpora Kurtijevom teroru“, pročitao je advokat iz pisma Radoičića.

Upravo se čita:  Policija zaustavila vlasnika lokalne kafane, evo šta su mu pronašli ispod poklopca motora

Dodao je kako se na ovaj čin odlučio nakon što “metode otpora” nisu dale željene rezultate.

“Zbog povinovanja političkim razlozima, smirivanje situacije, više puta smo se povlačili jer nam je govoreno da ćemo na taj način doprinijeti deeskalaciji, a da će KFOR preduzeti sve što je neophodno u zaštiti srpskog naroda. Međutim ovakvo naše smirivanje situacije druga strana nije shvatila kao dobru volju, već kao slabost. Kao rezultat toga, iz dana u dan su se povećavale aktivnosti Kurtijevih snaga koje su nelegalno okupirala sjever Kosova. Jednostavno, sve metode otpora do sada nisu dale nikakvo poboljšanje života, već pojačanje brutalnosti Kurtijevog režima. U takvoj atmosferi sam se odlučio na taj čin”, pročitao je advokat iz Radoičićvog pisma.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Kako smo već objavili, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas objavio da je Radoičić podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Srpske liste.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo