Nedjelja, 1 listopada, 2023

Renoviranje iz noćne more: Mina podijelila svoje negativno iskustvo s ovom sarajevskom firmom

Preporučeno

I ono što je u početku trebalo da bude sasvim normalan ugovor, za Omerbašić se navodno ispostavilo da će to biti renoviranje iz noćne more.

Mina Omerbašić prije nekoliko mjeseci je kupila stan u Sarajevu. Nakon što je papirologija bila završena, a stan napokon pripao u njeno vlasništvo, odlučila je renovirati ga po svojim željama. Krenuvši u potragu za najboljim izvođačem radova, Mina Omerbašić je stupila u kontakt sa kompanijom Neml.ba koji se bave renoviranjem i građevinskim radovima. I ono što je u početku trebalo da bude sasvim normalan ugovor, za Omerbašić se navodno ispostavilo da će to biti renoviranje iz noćne more.

Mina Omerbašić je kontaktirala Oslobođenje sa žalbom na izvođenje radova kompanije. Razgovarali smo sa njom i pogledali o čemu je riječ, a kako nam Omerbašić kaže njen slučaj će se u narednom periodu rješavati na sudu.

– Neml je sam od sebe ponudio da krenu odmah sa renoviranjem stana, da će biti završen do mog godišnjeg koji je počeo 19. juna. U njihovoj ponudi su napisali da će sve biti završeno u roku od 25 radnih dana, počevši sa 10. majem. I trebali su kontrolisati posao kompanije Saplast koja je mijenjala prozore u stanu. Ja sam prihvatila tu ponudu. Trebali su mijenjati i radijatore. Bila sam i u Toplanama gdje su mi rekli da trebam platiti određenu sumu za ispuštanje vode i da podnesem zahtjev sa tačnim datumom kada se to treba raditi. Međutim, iz Nemla su mi rekli da će oni to preuzeti na sebe. Samo da ima dam punomoć. Oni nikada nisu kontaktirali ni Toplane, ni predstavnika stanara za grijanje. Trebali su izmjestiti klimu, kako bi Saplast mogao postaviti prozor. Oni su demontirali samo unutrašnju jedinicu, vanjsku jedinicu su naknadno nestručno i neprofesionalni demontirali gdje ventili nisu zatvoreni i plin je iscurio, te su ostavili kablove na zidu koji sve to povezuju. Saplast je uz njihovo prisustvo isjekao nov novcat prozor. Sad ja imam štetu koju će Saplast morati izmiriti, rekla je ona.

Upravo se čita:  Salko Zildžić pušten iz pritvora u Srbiji, vratio se u BiH, određen mu kućni pritvor

Omerbašić je dodala kako su i radijatori navodno postavljeni mimo njene želje.

– Radijatori koji su postavljeni nisu onakvi kakve sam ja htjela, postavili su radijatore kakve su oni htjeli. Na aklimat radijatore postavili su obične ventile umjesto termo glava. Sve to ne bih ni znala da moj član porodice nije došao i poslikao stan. Nismo imali nikakvog kontakta. U spavaćoj sobi su postavili polovan gusani radijator koji je samo prefarban, navodi ona.

Upravo se čita:  Loše vijesti za radnike u entitetu RS: Ništa od povećanja plata: I topli obrok biće sveden na minimum

Mina Omerbašić dodaje kako i ugovor koji ona ima navodno nema naznačenu nikakvu garanciju

– Nijednu stavku ove ponude nismo prešli u njihovoj kancelariji. Samo su mi dali da potpišem ugovor, a nasjela sam na njihove prezentacije i videe na internetu. Za sve ove radove platila sam im 17 hiljada maraka u dvije rate. Od tog novca i planiranog obima rada nisu uradili ni 50%. Kada su radili utičnicu, komšiji u susjednom stanu su izbili njegovu utičnicu iz zida. Na nekoliko utičnica vidi se šteta na zaštitnoj izolaciji i kako žice ispadaju iz nje. I predstavnik stanara u zgradi se također žalio na njihovo ponašanje i pristup radu, navela je Omerbašić.

Upravo se čita:  SIPA provodi istragu protiv Christiana Schmidta?

Nakon posjete njihovoj kancelariji nije, kako kaže, stekla ništa bolji utisak.

– Oni su me prevarili. Tjerali su me iz kancelarije. Moji su ključevi od stana još uvijek kod njih. Oni se meni više ne javljaju. Bila sam i u policiji, krim policiji i kod advokata. Dolazio je i sudski vještak koji radi zapisnik onoga što je zatečeno. Ja sada moram dokazati sve ovo. Advokat je rekao da imam dokaz da sam izvršila uplatu, da se termin radova nije ispoštovao, želim samo da se izvrši obračun i da mi se vrati ostatak novca, istakla je Omerbašić.

Iz kompanije Neml nisu bili voljni da komentarišu ovu situaciju, pogotovo jer je sve već završilo na sudu gdje će se rješavati pitanje istine.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

Okončana je u četvrtak sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je, između ostalog, usvojen Nacrt zakona o proizvodnji...

Možda vas zanima i ovo