Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Samsung daje sedam savjeta za solo putovanja ovog ljeta

Nemojte propustiti

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti postavljaju barikade

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice...

Direktor UKC RS-a: Trenutno stanje u vezi koronavirusa je haotično

Vlado Đajić ističe da je najgore što se građani ne pridržavaju zvaničnih službenih mjera, a to je nošenje maski...

Uznemirujući podaci: Novi veliki porast zaraženih u FBiH, zabilježen još jedan smrtni slučaj!

U FBiH su trenutno aktivna 1653 slučaja-oboljelih od koronavirusa, a do sada je zabilježeno 69 smrtnih slučajeva. U posljednja...

Govoreći o putovanjima, savremene žene se ovog ljeta sve više odlučuju putovati same, što dokazuje više od 4,6 miliona podijeljenih postova na Instragramu sa oznakom #solotravel.

Zahvaljujući razvoju tehnologije i pametnim telefonima sa aplikacijama za putovanje i navigaciju, samostalno putovanje postalo je mnogo lakše.

Solo putnici uglavnom biraju neobične i manje posjećene lokacije na evropskim turističkim tačkama poput Rima, Londona i Barselone u potrazi za jedinstvenim iskustvima za otkrivanje i dijeljenje na društvenim mrežama.

Stoga se kompanija Samsung udružila sa uticajnim turističkim vodičem Ancom Ralucom Muresan kako bi stvorili neprocjenjiv uvid u to kako putnici istražuju destinacije 2019. godine, i to uz pomoć savjeta za putnike koji žele istražiti manje otkrivena odredišta Evrope i kako uhvatiti svoja iskustva na Samsung Galaxy S10 + Performance Edition.

1) Naučite 20 ključnih fraza prije putovanja
Poznavanje osnova lokalnog jezika može ići daleko. Ono vam može pomoći kada postavljate jednostavna pitanja, uputstva ili pitate nekoga za pomoć. Osim toga, dobit ćete i poštovanje od strane lokalnog stanovništva za uloženi trud.

2) Napravite kalendar sadržaja za vaše najbolje lokacije
Želite li podijeliti svoje trenutke putovanja s prijateljima, obitelji i pratiocima? Ne samo da ćete svakoga obavjestiti o tome gdje se nalazite, već ćete ih možda čak natjerati da dođu i posjete! Uradite malo istraživanja prije putovanja i isplanirajte obilazak nekoliko ključnih mjesta. Kada se nađete u zemlji, na taj ćete dobiti željeni sadržaj bez potrebe da brinete kako će on izgledati na vašem feedu.

3) Provedite 30 minuta bilježeći najvažnije događaje svakog dana
Kada putujete, stalno prihvatate nova iskustva. Mnogo toga je potrebno fotografisati i zabilježiti kako bi ponovo, u budućnosti, mogli proživljavati taj trenutak. Galaxy S10 + Performance Edition ima ogroman 1TB memorije – tako da ne morate da brinete da će vam ponestati prostora za pohranu!

4) Uhvatite svaki centimetar grada
Sa novim gradom dolaze beskrajne znamenitosti i tajne za vas. Upotrijebite nevjerovatan širokougaoni objektiv Galaxy S10 + Performance Edition da biste fotografisali cjelokupan vidik, sa objektivom kamere od 123 stepena koji je sposoban snimiti onoliko koliko oči mogu vidjeti.

5) Označite ta mjesta sa popisa “za putovanje”
Velike su metropole vani, a u njima su smještene iznimno nepregledne destinacije. Budite ispred trenda i posjetite manje poznate destinacije prije ostalih. Neka od tih destinacija u 2019. godini su Rumunija, Srbija i Crna Gora.

6) Putujte kao lokalni mještanin
Iako je dobijanje taksija između odredišta često lakše i praktičnije, jedan od najuzbudljivijih i najpouzdanijih načina prelaska od A do B tačke u novom gradu je lokalni javni prijevoz. To će vam često dati pravi uvid u život u tom mjestu.

7) Eksperimentišite sa fotografijama
Dok boravite u zemlji okruženi novim običajima i ljudima, zašto ne biste eksperimentisali sa vlastitim stilom fotografije? Pokušajte da uhvatite hranu, stil i okruženje na jedinstven način. Da biste dobili profesionalne snimke, koristite funkciju Shot Suggestion za Galaxy S10 + Performance Edition koja služi kao vodič za sastavljanje u vašem džepu.

Galaxy S10 + Performance Edition je savršen partner za solo putnike. Sa superiornim mogućnostima kamere, on snima svaki centimetar puta u neuporedivoj rezoluciji. Uređaj se može pohvaliti sa pet kamera, uključujući i ultra široki objektiv, što znači da postoji objektiv za svaki trenutak. Pored toga, inteligentne funkcije kao što su vodič za izradu Shot Suggestion i Live Focus daju definiciju slika i doista oživljavaju scene grada.

Napravljen od keramike otporne na ogrebotine, Galaxy S10 + Performance Edition je Samsungov najtrajniji pametni telefon sa najdužom baterijom i do 1TB interne memorije, što ga čini vrhunskim saputnikom.

Da bi predstavio napredne mogućnosti fotoaparata Galaxy S10 + Performance Edition, Samsung je pokrenuo online galeriju koju su organizovali globalni uticajnici koji dijele jedinstvene perspektive o ljepoti Bukurešta, jedne od narednih evropskih turističkih destinacija.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Vulin o protestima: Ovo je pokušaj državnog udara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je večeras za televiziju Pink da ovo što se događa drugo veče u Beogradu nisu protesti protiv mjera...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti...

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice prema policiji ispred Skupštine Srbije,...

Hrvatska ozbiljno razmišlja o novim mjerama nakon pogoršanja epidemiološke situacije

Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj i žarišta koja se pojavljuju nakon svadbi i drugih okupljanja u RTL-u Danas je komentirao šef HZJZ-a Krunoslav Capak....

Panedmija razara Srbiju: Šok sobe u Beogradu pune mladih na kisiku

Od početka prijema u Bežanijskoj kosi se nalaze teški pacijenti. To znači da imaju potvrđenu upalu pluća s padom saturacije i kojima je neophodna...

Možda vas zanima i ovo