Sarajevska policija najavila učešće na protestima zbog neusvajanja budžeta | | Bh-index

Sarajevska policija najavila učešće na protestima zbog neusvajanja budžeta

Izdvojeno    Datum: 18.01.2020.    
Autor: Redakcija

IlustracijaPozvali su predstavnike vlasti u KS “da se maksimalno uozbilje”.

Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo, na sjednici održanoj dana 17.01.2020. godine, donio je Odluka o učešću na protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

“Poznato Vam je da Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila Odluku o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo za period 01.01.2020. godine do 31.03.2020. godine, te da je dana 16.01.2020. godine prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo i tom prilikom zakonodavna i izvršna vlast pokazala neodgovorno ponašanje prema građanima Kantona Sarajevo, a samim tim i prema uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije čime je dovedena u pitanje isplata plaća i drugih naknada”, navodi se u saopćenju Sindikata policije KS.

Upravo se čita:  Učenica bošnjačke nacionalnosti doživjela neugodnosti zbog marame pred školom u Srebrenici

Dodaju da će učestvovati u protestima u organizaciji koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo.

“Protesti će se shodno Odluci koordinacije sindikata na nivou Kantona Sarajevo održati nakon donešene Odluke sa sastanka predstavnika sindikata dana 20.01.2020. godine, kojom će se precizirati aktivnosti, dan i vrijeme održavanja protesta. Ukoliko protestima ne budu ostvareni sindikalni ciljevi, Upravni odbor Sindikat policje Kantona Sarajevo donijet će se Odluka o organizovanju štrajka”.

Na kraju su pozvali predstavnike vlasti u KS “da se maksimalno uozbilje”.

“Sindikat policije Kantona Sarajevo ovom prilikom poziva predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kantonu Sarajevo da se maksimalno uozbilje i otkoče zablokirane procese, kako ne bi došlo do blokade u isplatama plaća i drugih naknada koji se isplačuje iz budžeta Kantona Sarajevo”.


Loading..

Komentari

NAPOMENA!: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Bh-index portala. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Bh-index zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Bh-index nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.