Srijeda, 4 listopada, 2023

Sipala joj otrov u kafu: Nini dvije godine zatvora za pokušaj ubistva šefice

Preporučeno

Dužna je optužena platiti i troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 maraka.

Nina Ninković (58) iz Banjaluke, koja je optužena da je u prostorijama Republičkog pedagoškog zavoda pokušala da ubije radnu koleginicu i šeficu Slađanu Tanasić tako što joj je u šoljicu sa kafom sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt, danas je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđena na dvije godine zatvora.

Upravo se čita:  Detalji pucnjave u Bijeljini: Uhapšene četiri osobe, inspektor pogođen sa dva hica

Blagoje Dragosavljević, predsjednik Sudskog vijeća, obrazlažući ovu, prvostepenu presudu, naglasio je da je na nju moguće izjaviti žalbu, baš kao i na rješenje kojim je Ninkovićevoj produžen pritvor, u kojem je ona od 21. decembra 2022.

Dužna je optužena platiti i troškove krivičnog postupka, koji ukupno iznose 4.759 maraka.

Optužena je, dodao je sudija, krivično djelo počinila sa eventualnim umišljajem, a utvrđeno je da koncentracija supstanci koje je sipala u kavu nisu mogle prouzrokovati smrt, te je riječ o nepodobnom pokušaju ubistva.

Upravo se čita:  Reforma CIK-a u režiji SNSD-a i HDZ-a: Nije bitan kvalitet, nego da budu stranački prihvatljivi

Tužilaštvo je, podsjetimo, teretilo Ninu Ninković da je od 8. do 21. decembra prošle godine u prostorijama Pedagoškog zavoda u dva navrata ušla u kancelariju koju koristi Slađana Tanasić te joj je u kafu sipala sredstvo koje može prouzrokovati smrt jer sadrži natrijev hipohlorit.

To sredstvo se, kako se navodi u optužnici, nalazi u slobodnoj prodaji u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje.

Upravo se čita:  Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Prema optužnici Tanasićeva 8. i 9. decembra 2022. godine kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa. Dalje se dodaje da je Ninkovićeva 21. decembra u kafu sipala “mravocid-žoharocid”.

Ninkovićeva je nakon toga uhapšena, a “trovanje” kafe je snimljeno nadzornom kamerom koja je ubačena u kancelariju Tanasićeve.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo