Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Slobodan Vasković otkriva šta se navodno dešavalo prije ročišta u Sudu BiH i sa kim se Dodik želi obračunati? “Sve su snimile kamere”

Prema Vaskovićevim saznanjima, Dodik je prijetio tužiocu Nedimu Ćosiću a sve su to, navodno, zabilježile i kamere. Sada od Tužilaštva BiH Vasković traži da se oglasi po pitanju ovoga

Preporučeno

Slobodan Vasković, dugogodišnji bh. novinar, jutros je objavio informacije sa ročita na kojem se predsjednik RS Milorad Dodik izjasnio o krivici povodom optužnice Tužilaštva BiH. On je podijelio svoja saznanja o dešavanjima prije samog početka ročišta, a glavni akter priče bio je upravo Dodik.

Prema Vaskovićevim saznanjima, Dodik je prijetio tužiocu Nedimu Ćosiću a sve su to, navodno, zabilježile i kamere. Sada od Tužilaštva BiH Vasković traži da se oglasi po pitanju ovoga. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Pitanje za Tužilaštvo BiH glasi: Da li je Milorad Dodik, 16.10., prijetio tužiocu Nedimu Ćosiću riječina: “S tobom ću se obračunati”?

Upravo se čita:  Nešić negirao Dan državnosti BiH, pa isprozivao Trojku: Kako bi bilo da mi šetamo Sarajevom 9. januara?

Prema mojim informacijama jeste, ali dobro bi bilo da Tužilaštvo BiH odgovori javno na ovo pitanje i objavi snimke sa kamera iz Suda BiH prije početka ročišta na kojem se Dodik trebao izjasniti o krivici.

Milorad Dodik prijetio je tužiocu Nedimu Ćosiću prije početka ročišta na kojem se trebao izjasniti o krivici, a koje je održano 16.10.2023. godine u Sudu BiH, tvrde moji izvori.

“S tobom ću se obračunati; Srešćemo se još”, zaprijetio je Dodik, prije početka ročišta, tužiocu Ćosiću, a sve su, prema mojim informacijama, snimile kamere koje pokrivaju taj dio Suda.

Upravo se čita:  Zukan Helez otkrio lokacije navodnih kampova za obuku u RS

Ćosić je član Tužilačkog tima Tužilaštva BiH koji je podigao optužnicu protiv Dodika, a Sud BiH je, (nakon dorade), potvrdio.

Drugo pitanje za Tužilaštvo BiH je da li se povodom ovih prijetnji vodi istraga protiv Dodika?

Moji izvori tvrde da je protiv Dodika otvorena istraga i zbog ovih prijetnji tužiocu, kao i da su neki od prisutnih, koji su svjedočili cijelom događaju, već saslušani u svojstvu svjedoka.

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

Bilo bi najbolje da se o cijelom slučaju javno oglasi Tužilaštvo BiH i precizno saopšti šta se sve odigralo u Sudu BiH prije početka ročišta, održanog 16.10., na kojem je Dodik rekao da “ne razumije optužnicu”, što je okarakterisano kao nepriznavanje krivice.

Protiv Dodika se vodi proces zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika za BiH. Osim njega optužen je i Miloš Lukić, v.d. direktora Službenog glasnika RS, napisao je Vasković na svom blogu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo