Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Smijenjena uprava BH Telecoma, Amel Kovačević novi generalni direktor

Autor:N1

Na današnjoj sjednici Vlade FBiH imenovane su i nove uprave u preduzećima Aerodroma Sarajevo, Željeznice FBiH, kao i Ginexa u Goraždu.

Preporučeno

Član stranke Narod i Pravda, Amel Kovačević, novi je generalni direktor BH Telecoma, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade FBiH, potvrđeno je za N1.

Naime, dosadašnji direktor je bio Sedin Kahriman, član i predsjednik KO SDA, koji je smijenjen skupa sa upravom na čijem je čelu bio. Kovačević je bivši ministar finansija u Vladi KS, a imenovan je na prijedlog NiP-a.

Upravo se čita:  Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Amel Kovačević je, inače, u dosadašnjem iskustvu radio kao direktor u BBI banci kao i u Bamcardu. Prije toga u Orient Bank.

Također, Kovačević je bio službenik Ministarstva vanjskih poslova BiH. Od 2010. do 2013. bio je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini i Mongoliji.

On je bio i predavač na International University of Sarajevo, te The Noel Baker Center for Business and Management Studies.

Upravo se čita:  Poskupljenjima nema kraja: Otkrili cijene prodatih novih stanova u BiH

Podsjetimo, nakon prethodnih izbora, NiP-u su pripala mjesta u preduzeću BH Telecom.

Također, na današnjoj sjednici Vlade FBiH imenovane su i nove uprave u preduzećima Aerodroma Sarajevo, Željeznice FBiH, kao i Ginexa u Goraždu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Poslodavci apeluju da se ne povećava cijena električne energije privrednim društvima u FBiH

Odluka Vlade FBiH kojom se u skladu sa novim Zakonom o električnoj energiji, proglašava stanje ugrožene sigurnosti snabdijevanja električnom...

Možda vas zanima i ovo