Petak, 22 rujna, 2023

Srbijanski političar Pavle Grabović: Mislio sam da je “Quo vadis, Aida” dobar film, prevario sam se, on je vrhunski

Preporučeno

Srbijanski političar Pavle Grbović na svom twitter profilu nije krije oduševljenje filmom Jasmile Žbanić.

– Nakon pola sata gledanja sam pomislio da je “Quo vadis ,Aida” dobar film. Prevario sam se. Vrhunski je, napisao je Grbović, na što je dobio masu lajkova i komentara podrške na Twitteru,

Ipak, Grbović je nastavio s komentarom da i pored kvaliteta i značaja, neki film teško može promijeniti svijest na Balkanu.

– Nekako su naivna nadanja da će bilo koji film da promijeni svijest na Balkanu. Na Balkanu gdje gotovo da nema kuće koja u prošlom vijeku nije pretrpjela neko zlo, da li od Ustaša, četnika, zbog Golog otoka ili nacionalizacije imovine, usred ratova 90-ih ili bombardovanja 99-e. Sve je to zbir i presjek ljudskoh sudbina i individualnih nesreća koje jedan film, čiji god ili kakav god, neće promijeniti. I ne treba kriviti film i umjetnost zbog toga, naveo je Grbović.

Pavle Grbović rođen je 19. novembra 1993. Trenutno je član Skupštine grada Beograda, kao i predsjednik Pokreta slobodnih građana, socijalno-liberalnog i socijaldemokratskog političkog pokreta.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Antidržavna politika Milorada Dodika na meti je kritika i domaće i međunarodne političke scene. Velika Britanija i SAD su...

Možda vas zanima i ovo