Srijeda, 29 studenoga, 2023

Studentica završne godine Medicinskog fakulteta u Sarajevu ogorčena zbog sistema: Moramo uplatiti 6.000 KM, inače ne možemo diplomirati

Preporučeno

Jutros nam kažu kako moramo uplatiti tih 6000 KM, inače ne možemo diplomirati.

Selma Viteškić na Facebooku je objavila status koji se širi društvenim mrežama na kojim je podijelila fotografije studentica, uključujući i svoju sliku, gdje je istakla nezadovoljstvo prema državi BiH.

Viteškić je studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu, a kako je istakla na ovim fotografaijama nisu „sretne slike i ne treba da čestitate već da se ljutite“.

Upravo se čita:  Samoprozvani psiholog Edin Tule objavio novi video: "Enisa je sa mnom, izvukao sam je"

– Ovo su slike tri osobe od mnogo više apsolvenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu koji izgleda neće moći biti vaši ljekari za nekoliko mjeseci, a trebali su.

Ove slike govore o tome kako smo možda pogriješili što fakultet nismo upisali u nekoj drugoj državi kao što su nam govorili: “Idi sine odavde, ova država je cirkus”. Ma nije, kontali smo, država je pobogu, mora biti nekog reda.

Upravo se čita:  U FBiH zabilježen porast broja smrtnosti djece do pet godina, poznati uzroci

Trenutno vam ove slike govore o tome kako bismo u ovom momentu trebali biti sretni jer smo jučer položili posljednji ispit na Medicinskom fakultetu, a mi se brinemo hoće li nam dopustiti da branimo svoj diplomski rad.

Moje kolege i ja smo na početku ove akademske godine bili oslobođeni plaćanja školarine od 6000 maraka, jer smo imali odlične prosjeke u prethodnoj.

Upravo se čita:  Damir Muharemović otvorio dušu i otkrio kako je Edin Tule zaveo njegovu ženu: Petero djece je ostavila. Sada mi prijeti on likvidacijom

Jutros nam kažu kako moramo uplatiti tih 6000 KM, inače ne možemo diplomirati.

I evo sada umjesto da spremamo diplomski rad koji treba da branimo za mjesec, mi razmišljamo šta da radimo, kome da se obratimo i na koga da vičemo.

Do kada ćete se dodavati s nama kao lopticama – poručila je Viteškić, označivši nekoliko medija, Vladu Kantona Sarajevo, Studentski parlament UNSA i Univerzitet u Sarajevu ispod objave.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo