Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Studentkinja generacije čeka posao na UKC-u, evo šta kaže direktor

Preporučeno

Volontirala je u Urgentnom centru UKC RS tokom pandemije virusa korona. Bila je i stipendista fonda “dr Milan Jelić”.

Student generacije sjedi kući, umjesto da svojim znanjem pomaže pacijentima koji na pregled čekaju po nekoliko mjeseci, poručili su iz Restart Srpska, koji su objavili njenu priču. Kako navode, Regodi je posao obećan na svečanoj dodjeli diploma prošle godine i već četiri puta je išla na razgovor u UKC, te predavala molbe, ali do danas ništa.

Regoda je medicinu upisala 2016. i završila u roku 2022. Od prve do šeste godine bila je student sa najvećim prosjekom na medicini, dobitnica je zlatne značke Univerziteta u Banjaluci, kao i Povelje za najbolje rezultate postignute na studijama medicine koju joj je uručila Komora doktora medicine Banjaluke. Volontirala je u Urgentnom centru UKC RS tokom pandemije virusa korona. Bila je i stipendista fonda “dr Milan Jelić”.

Upravo se čita:  UO KCUS-a smijenio Sebiju Izetbegović, evo ko je izabran za v.d direktora

– Najbolji ljekari će se već snaći u inostranstvu. Ali ko će vas liječiti? Ovo je sramota svih nas – poručila je Regoda kratko na svom Fejsbuk profilu. Tom prilikom podijelila je i status Restarta, koji govori o njenom problemu, ali i generalno problemu mladih u Srpskoj, zbog kojeg mnogi pakuju kofere i sele u inostranstvo.

Ova djevojka je više puta isticala da se nada zaposlenju na UKC i specijalizaciji kardiologije.

– Želja mi je da se u budućnosti bavim kardiologijom. Nadam se da ću dobiti zaposlenje na UKC Srpske, te da ću na taj način doprinijeti poboljšanju zdravstvenog sistema kod nas – rekla je Regoda tokom svečanog uručenja diploma prošle godine.

Upravo se čita:  Ljudi iz BiH odlaze jer se plate isplaćuju u “kovertama”

Direktor UKC RS Vlado Đajić obećava posao u ovoj klinici za najbolje, ali po njihovim uslovima.

– Svake godine zapošljavamo najboljeg studenta, prošle godine smo to uradili i ove godine ćemo. Ona će dobiti posao u UKC, ali po potrebama koje klinici trebaju, a ne po njenim željama. Nemoguće je da ona hoće baš jednu kliniku i nijednu više. Može ako hoće da se prilagodi potrebama države i Kliničkog centra i da dobije specijalizaciju koja nama treba- kaže Đajić za Srpskainfo.

Upravo se čita:  Meteorolog Sladić objavio prognozu za naredne dane: Evo gdje će i kada biti najgore

Šta joj to onda UKC nudi?

– Vidjećemo, ja sam ne nudim ništa. To mora biti skup načelnika i poslovodstva da vidimo gdje su potrebe za ljekara- rekao je Đajić.

Hoće li otići iz BIH?

– Moj prvobitan plan je bio da ostanem u Banjaluci i BiH, te sam se zbog toga najviše trudila da u toku fakulteta steknem što više znanja kako bih dala doprinos u poboljšanju zdravstvenog sistema kod nas. Međutim, ukoliko ne dobijem posao moraću svoju sreću potražiti izvan granica naše zemlje- rekla je Duška Regoda prije dva mjeseca za Studomat.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo