Petak, 1 prosinca, 2023

Teške optužbe Sebije Izetbegović na račun Rifata Škrijelja: Dekanesa Valjevac mi je plakala na telefon, rektor joj prijeti

Preporučeno

– Dekanica je plakala, rekla je da je pod pritiskom, da joj rektor prijeti, da je svjesna da mi rektor čini ogromnu nepravdu ali se boji za svoju poziciju – kazala je Izetbegović

Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS-a, u proteklim mjesecima ostala je bez zvanja redovne profesorice na Medicinskom fakultetu UNSA, kao i bez diploma magistra i doktora medicinskih nauka.

Upravo se čita:  Akcija "Teretnjaka" uspjela: Prikupljanja pomoći za vozača kamiona

Zadnjom odlukom UNSA-e i Medicinskog fakulteta, Izetbegović je dobila i otkaz na mjesto redovne profesorice.

Sada je Izetbegović komentarisala tu aktuelnu priču, te je rekla da joj je posebno nevjerovatno kako je dekanesa Medicinskog fakulteta, Amina Valjevac, potpisala odluku o otkazu na Medicinskom fakultetu.

– Na svakoj sjednici Senata glasala je protiv oduzimanja mojih titula i zvanja. Svjesna sam da je pod pritiskom, pa sam je nazvala da provjerim o čemu se radi. Razgovoru je prisustvovao i moj advokat. Dekanica je plakala, rekla je da je pod pritiskom, da joj rektor prijeti, da je svjesna da mi rektor čini ogromnu nepravdu ali se boji za svoju poziciju. To zorno pokazuje kakvu je strahovladu Rifat Škrijelj zaveo na UNSA.

Upravo se čita:  Direktor škole iz BiH nije baš šampion u pismenosti: Pogledajte kakve pravopisne greške je napravio

Usprkos jednoglasnoj odluci Naučno-nastavnog vijeća (NNV) Medicinskog fakulteta da je sve u vezi sa mojom akademskom karijerom uredno, usprkos urednom nalazu ad hoc komisije Medicinskog fakulteta, uprkos sudskoj mjeri osiguranja, dekanica ipak potpisuje pod pritiskom i prijetnjom zahtjev Rifata Škrijelja, rekla je Izetbegović u intervjuu za Faktor.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Slobodan Vasković razotkriva Milorada Dodika: “Poruke Aleksandru Vučiću u NIN-u nisu slučajne”

- To je njegova posljednja rečenica, kojom je zaključen intervju i koja, sama po sebi, svjedoči o tome koliko...

Možda vas zanima i ovo