Utorak, 28 studenoga, 2023

Tijelo pronađeno u šahtu: Zašto je potraga za Aldinom Hasukića organizovana tek nakon 20 dana?! Kamere ga snimile prije deset dana u Bingu

Preporučeno

Tijelo Aldina Hasukića koji je nestao 1. aprila ove godine, pronađeno je jučer u šahtu kod TC Bingo u Gradačcu. Građani Gradačca su ogorčeni i pitaju se zbog čega je potraga za Aldinom organizovana tek nakon 20 dana. “Gradačac, pali smo na testu”, poručuju.

Aldin je bio osoba s poteškoćama u razvoju. Njegova sestra Aldina prijavila je nestanak policiji, ali danima nisu imali nikakvih informacija. Kako je tada kazala, Aldin je i ranije znao otići sam iz kuće, ali bi se uvijek vratio nakon tri – četiri sata.

Upravo se čita:  Rizik od požara i povrede: Iz prodaje povučeni produžni kabal i 11-brzinski hollowtech cestovni pogoni

Prije 10 dana, 13. aprila, objavljeni su snimci s nadzornih kamera u Bingu na kojima se vidi da je Aldin prošao kroz kasu i tu mu se izgubio svaki trag.

Gorska služba spašavanja Srebrenik oglasila se 5. aprila kazavši kako nemaju informacije i da pretraga terena urbanog podrčja nije u njihov klasični domen djelovanja. No, zajedno s porodicom lijepili u letke po gradu s nadom da će neko mladića prepoznati, prenosi N1.

Tokom jučerašnjeg dana organizovana je potraga u kojoj je učestvovalo oko 100 građana. Trajala je nepuna tri sata i okončana tragično. Tijelo je pronađeno u šahtu koji se nalazi na trotoaru ka novoj industrijskoj zoni.

Upravo se čita:  Najavljene pojačane kontrole na granicama BiH zbog dolaska dijaspore i turista tokom novogodišnjih praznika!
Foto: Screenshot

Građani su ogorčeni zbog toga što potraga za Aldinom nije organizovana ranije. Pitaju se zbog čega su svi nadležni toliko čekali i zašto nisu pregledani snimci sa svih nadzornih kamera.

“Otkud potraga nakon 20 dana? Gradačac, pali smo na testu, svaka nam čast svima zajedno”, kazala je jedna mještanka.

“Nije vrijeme ni mjesto, ali ovo je na sramotu svih! Pitam se gdje su tražili oni čiji je posao da nađu nestalu osobu, ako ne prvo oko Binga jer je tu viđen! Narod se digao i našao. Eto sve nam je jasno! Eto koliko smo dotakli dno da nadležni nisu tu tražili, a i ovaj šaht izgleda nije im bio briga da li će neko upasti. Katastrofa. Porodici saučešće”, napisao je drugi.

Upravo se čita:  Miriše vam na snijeg? Meteorolog Nedim Sladić je otkrio hoće li pasti?

Pozvali su gradske vlasti da im objasne zbog čega šaht nije propisno obilježen te pozvali nadležne pravosudne institucije da istraže ovaj slučaj.

“Sramota za čitav Gradačac i sve nadležne institucije. Dno smo dna”, poručuju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Uz zvuk motorne pile koja odjekuje u šumi kod Palinovića, Esada Mahmić, žena neumornog duha, svakodnevno se bori kako...

Možda vas zanima i ovo