Petak, 1 prosinca, 2023

Trivić: Odavno mi je jasno da je priča o otcjepljenju RS laž SNSD-a, kome onda služi NSRS

Preporučeno

Naglašava da je to još jedna laž SNSD-a na kojoj istrajavaju a koju su građani Republike Srpske na kraju krajeva i prepoznali.

– Meni je odavno jasno da je priča o otcjepljenju, nezavisnoti i samostalnosti Republike Srpske u BiH, kako već SNSD to naziva, jedna laž koju lideri ove stranke koriste kad nemaju šta drugo da ponude građanima Srpske, kazala je Jelena Trivić iz Narodnog fronta komentarišući najnoviji izvještaj Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija u kome se ističe da je Srpska privržena teritorijalnom integritetu i ustavnom porektu u BiH.

Upravo se čita:  Dodik o Helezovim tvrdnjama i dešavanjima u Banjoj Luci: Ovo i jest 99 posto Srbija

Ona je dodala da je zadatak vlasti, naglasivši da je nelegalno izabrana na izborima, da obzbjedi normalan život građanima, da se otvaraju firme i fabrike da bi ostajali ovdje ii živjeli a ne da se poigravaju njihovim emocijama.

– Vlast koristi nešto što priča 17 godina i to je jedna te ista retorika kojom se zaoštravaju i tako nestabilne prilike u BiH i u regionu a da nema stvarne namjere da se ide u tom pravcu što pokazuje i ovaj izvještaj Savjetu bezbjednosti, kaže Trivićeva i upitala:

Upravo se čita:  Lendo oštro reagovao: Osuđujem prijetnje gradonačelnici Sarajeva, FUP mora odmah reagovati

– Kome onda služi Narodna skupština Republike Srpske i da li su građani Republike Srpske zaslužili da neko gazi najveći zakonodavni organ u Srpskoj.

Gazi se, kaže ona, time što se usvajaju zaključci, odluke, rezolucije i dekleracije po tim pitanjima a onda se preko njih predje kao da ništa nije bilo, prenosi BN.

– To samo pokazuje odnos onih koji trenutno vode Srpsku prema samoj Republici Srpskoj i njenom narodu. To je samo kao dnevna politika o velikim i krupnim pritanjima, pojasnila je Trivićeva.

Naglašava da je to još jedna laž SNSD-a na kojoj istrajavaju a koju su građani Republike Srpske na kraju krajeva i prepoznali.

Upravo se čita:  Bakir Izetbegović brani suprugu Sebiju: Već 33 godine se borim protiv nepravde i nemorala

– Oni nemaju jednostavno više šta da ponude pa samo u tim svojim lažima istrajavaju a građani to već znaju i to je kraj tih politika. Kako će se izvesti taj proces i kraj tih politika pitanje je, zaključeuje Trivićeva.

Podsjetimo da u izvještaju Vlade Republike Srpske upućenom Savjetu bezbjednosti je još navedeno da Srpska ne planira izdvajanje iz BiH i ne preduzima nikakve korake u tom pravcu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Potpisan ugovor: Ovo su nove aviolinije iz Tuzle, objavljene su i cijene karata

Današnjim potpisivanjem sporazuma aerodrom Tuzla i grčka aviokompanija Lumiwings zvanično započinju svoju saradnju. Svečanom činu potpisivanja sporazuma i uspostavi...

Možda vas zanima i ovo