Četvrtak, 30 studenoga, 2023

U akciji UIO oduzeti elektrošokeri, kreme za potenciju, radar detektori, duhan…

Protiv navedenih lica poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima - dodaje se u saopćenju.

Preporučeno

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine na području Tuzle i Sarajeva oduzeli su veću količinu duhana i duhanskih prerađevina, te robe stranog porijekla u vrijednosti većoj od 174.000 KM.

– Na području Tuzle službenici UIO izvršili su provjeru porijekla i prometa robe pronađene kod jednog pravnog lica. Tom su prilikom pronašli su 6.265 komada razne robe stranog porijekla za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Radilo se o elektrošokerima, radar detektorima, peper sprejevima, dioptrijskim naočarama, kremama za potenciju, raznim kremama i flasterima protiv bolova, kao i lovačke optike. Vrijednost privremeno oduzete robe u ovoj operativnoj akciji iznosi procjenjuje se na iznos od 134.000 KM – saopćeno je iz UIO BiH.

Upravo se čita:  EUFOR: Nemamo dokaze ni informacije o bilo kakvim paravojnim kampovima u BiH

Nadalje su naveli da su na području Grada Sarajeva proveli aktivnosti na terenu usmjerene na otkrivanje osoba koja se bave nelegalnim prometovanjem akciznih proizvoda.

– Tokom provedene operativne aktivnosti kod jednog fizičkog lica pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno 650 kutija cigareta i 188,5 kilograma sitno rezanog duhana. Predmetni duhan i cigarete nisu bili obilježeni akciznim markicama UIO, a ukupna tržišna vrijednost privremeno oduzete robe procjenjuje se na iznos od 40.332,5 KM.

Upravo se čita:  Dan državnosti: Google na početnu stranicu postavio zastavu Bosne i Hercegovine

Protiv navedenih lica poduzete su zakonom predviđene mjere i radnje u skladu s pozitivnim zakonskim propisima – dodaje se u saopćenju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U RS-u za “crni petak” potrošeno 27 miliona KM, u FBiH čak 346 miliona KM!

Iako je i ove godine “crni petak” privukao veliki broj građana RS-a u tržne centre, a njihove novčanike za...

Možda vas zanima i ovo