Subota, 9 prosinca, 2023

U Njemačkoj šokirani kamiondžijom iz BiH: Napravio je 59 tura kamionom bez vozačke, “ukopao” je i gazdu

Preporučeno

Njegova dozvola za upravljanje kamionom je istekla avgusta, 2022.. Štaviše, policajci su dodatnim provjerama otkrili da je i sam gazda špediter napravio najmanje 65 vožnji bez važeće vozačke dozvole.

Prije nekoliko dana njemačka policija naišla je na jedan nesvakidašnji slučaj.

Naime, pripadnici policije Noještata tokom rutinske provjere kontrolisali su kamion od 40 tona koji je bio parkiran na odmaralištu u Danštatu. Vozač je tada pokazao hrvatske dokumente, među kojima i vozačku i pasoš. Međutim, nakon detaljne provjere, policija je utvrdila da su i pasoš i vozačka falsifikati te da je vozač, zapravo, državljanin Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Otac skrivio saobraćajnu nesreću, ostavio teško povrijeđenog sina u vozilu i pobjegao

Da stvar bude još gora, ispostavilo se da se on bez radne i boravišne dozvole pod lažnim ličnim podacima zaposlio kao profesionalni vozač kod špeditera. Naime, daljom istragom policija je utvrdila da je ovaj bh. vozač punih šest mjeseci upravljao kamionom od 40 tona bez važeće vozačke dozvole.

Kako prenose njemački mediji, on je napravio 59 tura kamionom bez važeće dozvole za kamion. Sada mu prijeti nekoliko prekršajnih prijava, ali i prijava za falsifikovanje ličnih dokumenata te ilegalni boravak u Njemačkoj. Pokrenute su mjere za prekid njegovog boravka u Njemačkoj.

Upravo se čita:  Nezapamćeno nevrijeme pogodilo Evropu: Najteže snježne oluje od 2010. godine

Ipak, tu se ovaj slučaj ne završava. Naime, budući da vozaču nije bilo dopušteno da nastavi putovanje, policija je pozvala njegovog šefa koji je trebao da preuzme kamion. Kad se špediter pojavio na licu mjesta i pokušao nastaviti put, policijaci su otkrili da ni on nema važeću vozačku dozvolu!

Naime, njegova dozvola za upravljanje kamionom je istekla avgusta, 2022.. Štaviše, policajci su dodatnim provjerama otkrili da je i sam gazda špediter napravio najmanje 65 vožnji bez važeće vozačke dozvole.

Upravo se čita:  Senat SAD-a blokirao milijarde Ukrajini i Izraelu: “Ovo će imati posljedice za 21. stoljeće”

Sada je pokrenuta istraga i protiv gazde.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo