Subota, 23 rujna, 2023

U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: “Takvi su bombardovali Srbiju”

Preporučeno

Na osnovu ovih izjava jasno je da opozicija u RS-u nije zadovoljna najavom Amerikanaca.

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, izjavio je kako je Predsjedništvo BiH moralo dati odobrenje za nadlijetanje američkih teških bombardera iznad naše zemlje.

– Ne znam da li je to donijelo Predsjedništvo sa Željkom Cvijanović ili ranije, ali Predsjedništvo je to moralo odobriti, rekao je Crnadak.

Upravo se čita:  Face TV objavio stenogram razgovora Saracina i Dodika: "Koju valutu planirate da uvedete kada se otcijepite?"

Dodao je kako vladajuća koalicija u Republici Srpskoj često koristi antizapadnu retoriku, ali da su njihovi principi drugačiji kada su u pitanju konkretni potezi.

Crnadak je, također, poručio kako će iznad BiH sutra letjeti isti modeli aviona koji su bombardovali Srbiju. Na osnovu ovih izjava jasno je da opozicija u RS-u nije zadovoljna najavom Amerikanaca.

Upravo se čita:  Profesor Kukić: Prema mojim izvorima, spremaju se još dvije optužnice protiv Dodika

Podsjećamo, iz ambasade SAD-a u BiH saopćeno je da će u utorak dva B-1B Lancer bombardera Zračnih snaga SAD (USAF) izvršiti niski prelet iznad Sarajeva i drugih gradova u Bosni i Hercegovini kao znak čvrstog partnerstva između Sjedinjenih Država i Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo