Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ubio ženu, pa sebe: “Provalio vrata sjekirom. Čulo se zapomaganje a onda je odjeknuo prasak”

Autor:Index.hr

Preporučeno

Komšija Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak.

Muškarac (56) je noćas kod Varaždina, u Bisagu u općini Breznica, bombom ubio 48-godišnju ženu i sebe, javila je policija.

“U petak, oko 23:40 sati, u stanu u Bisagu, muškarac starosti 56 godina je aktiviranjem ručne bombe ubio 48-godišnju ženu i sebe. Očevid na mjestu događaja proveo je zamjenik Županijske državne tužiteljice u Varaždinu uz stručnu pomoć policijskih službenika”, navela je policija i dodala da je istraga u toku, piše Index.

Upravo se čita:  Bivši muž ubijene Aide šokirao objavom: "Možda bolje nije zaslužila, znam ja i zna Bog. Ne objavljujte njene slike sa djecom.."

Zapomaganje i cviljenje

Komšija Ivan Žeželj ispričao je novinarima što se zapravo dogodilo. Kaže da se prvo čulo zapomaganje i cviljenje, a nedugo zatim jak prasak.

“To je bilo negdje oko pola 12 navečer. Čulo se i zapomaganje, cviljenje. Mislio sam da su djeca pošto je kraj školske godine i tu je blizu dječje igralište. Nekoliko sekundi nakon se čuo prasak, strašna eksplozija bombe. Pošto sam ja tu dvadesetak metara od njih, odmah smo otrčali i imali što vidjeti.

Upravo se čita:  Tragedija u Zavidovićima: "Aida bila radnica u pekari, a Mersud kuhar u restoranu"

To je bilo u stanu, tačno unutra u stanu. Provalio je balkonska vrata sa sjekirom, mala je počela vikati. Majka je pokušala pomoći kćeri da pobjegne kroz balkonska vrata. On je oko pasa imao još nekoliko ručnih bombi…”, govori susjed pa dodaje:

“Svi smo potreseni, to u ovom kraju još nismo doživjeli.”

Radio u vojsci

Upravo se čita:  Tužan kraj potrage: 35-godišnja majka troje djece pronađena mrtva

Na pitanje je li i ranije bio problematičan, komšija Ivan Žeželj nije imao što reći osim da zna da je išao u prijevremenu penziju.

“Radio je nešto u vojsci pa je vjerovatno lako mogao doći do bombe”, kazao je kratko.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo