Nedjelja, 1 listopada, 2023

UIO BiH uskoro drastično povećava broj uposlenika, trebat će joj oko 1000 novih radnika

Preporučeno

UIO je u više navrata apelovao na nadležne da im omoguće dodatno zapošljavanje

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezoivanje BiH dao je zeleno svjetlo na novi pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta u toj instituciji, a prema tom dokumentu plan je povećanje broja zaposlenih na 3.333, što je oko 1.000 radnika više nego što ih je trenutno, izvještava Glass Srpske u svom štampanom izdanju.

Upravo se čita:  U Kantonalnoj bolnici 17 osoba radilo sa lažnim diplomama, prijavljeni su policiji

Novi pravilnik o sistematizaciji usvojen je na prijedlog bivšeg direktora UIO BiH Mire Džakule, a Upravni odbor usvojio ga je početkom ovog mjeseca, odnosno dok je predsjedavajući tog odbora bio Zoran Tegeltija, koji je polovinom ovog mjeseca prreuzeo upravljanje tom institucijom.

– Povećanje broja zaposlenih potrebno je kako bi obezbijedili uslove za efikasnijom primjenom propisa o indirektnim porezima te kvalitetnije obavljanje poslovnih procesa ali i da bi nastavili sa razvojem i modernizacijom UIO, navedeno je u novom pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta.

Upravo se čita:  Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa ministrom odbrane Kraljevine Norveške Bjornom Arildom Gramom

UIO je u više navrata apelovao na nadležne da im omoguće dodatno zapošljavanje, navode banjalučke novine, renosi Indikator.ba.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Sprema se novi zakon: RS želi proizvoditi oružje i municiju bez državne kontrole?

Okončana je u četvrtak sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je, između ostalog, usvojen Nacrt zakona o proizvodnji...

Možda vas zanima i ovo