Subota, 9 prosinca, 2023

Upozorenje iz Hrvatske: Ova tri lijeka koja se prodaju u apotekama mogu izazvati srčane aritmije

U slučaju razvoja atrijske fibrilacije, liječenje ovim lijekovima treba trajno prekinuti“, saopćili su iz Agencije za lijekove Hrvatske.

Preporučeno

Tri lijeka u prometu u Hrvatskoj mogu izazvati ozbiljne srčane aritimije te se pacijenti i doktori koji ih propisuju pozivaju na velik oprez.

Riječ je o Plivinu lijeku Corprotect 1000 mg meke kapsule i lijekovima tvrtke Viatris naziva Omacor 1000 mg i Dualtis 1000 mg meke kapsule.

“Nositelji odobrenja Viatris i Pliva su u saradnji s Agencijom za lijekove uputili pismo zdravstvenim radnicima o povišenom riziku od atrijske fibrilacije, ovisnom o dozi lijeka.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

Rizik je kod bolesnika koji su liječeni lijekovima koji sadrže etilne estere omega-3 kiselina te boluju od kardiovaskularnih bolesti ili imaju kardiovaskularne rizične faktore.

Ovi lijekovi su namijenjeni za snižavanje razine triglicerida (hipertrigliceridemija), u slučajevima kada prilagodba prehrane i ostale ne-farmakološke mjere nisu dostatne.

U slučaju razvoja atrijske fibrilacije, liječenje ovim lijekovima treba trajno prekinuti“, saopćili su iz Agencije za lijekove Hrvatske.

Upravo se čita:  Nakon incidenta koji je zabrinuo region: Policija otkrila ko je muškarac koji je pokušavao nagovoriti djecu da s njim uđu u automobil

Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine još se nije oglasila.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nakon incidenta koji je zabrinuo region: Policija otkrila ko je muškarac koji je pokušavao nagovoriti djecu da s njim uđu u automobil

Radnici Policijske uprave istarske otkrili su ko je muškarac koji je u Pazinu i Trvižu pokušavao nagovoriti djecu da...

Možda vas zanima i ovo