Subota, 23 rujna, 2023

Vesna Pusić o skandaloznom snimku osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića: ‘Zar nemate srama?’

Preporučeno

Bivša ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić oglasila se povodom objavljivanja snimka osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića.

Pusić je aktivna na društvenim mrežama i često komentariše dešavanja u našem regionu. Tako se ona oglasila i povodom skandaloznog snimka, gdje Dario Kordić govori da bi sve ponovio isto kako je bilo i da je vrijedilo, misleći na ratne zločine za koje je osuđen.

Upravo se čita:  Novi šok! Kopači tunela koristili još jedan stan: Stigli iz Bosne i Hercegovine, još uvijek su u Crnoj Gori?

Ona je na svom Twitter profilu napisala: “Šta je sad ovo?!?! Osuđeni ratni zločinac najgore vrste se promovira na javnim skupovima i televiziji?! Jel’ ima neko ko može zaustaviti ovaj užas i sramotu. Zar nemate srama?!”

Podsjetimo, Dario Kordić je 2001. godine osuđen pred Haškim tribunalom na 25 godina zatvora, a izašao je u junu 2014. godine, nakon što je odlužio dvije trećine kazne.

Upravo se čita:  Skupljali im novac za životnu operaciju, oni kupili Golf 7

Osuđen je zbog kršenja zakona ili običaja ratovanja, teška kršenja Ženevskih konvencija, te zločina protiv čovječnosti. Između ostalog, osuđen je i za jedan od najvećih masovnih zločina tokom rata u Bosni i Hercegovini, kada je HVO ubio 104 bošnjačka civila u mjestu Ahmići.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo