Nedjelja, 1 listopada, 2023

Vučić: Nema razgovora sa Kurtijem dok se ne ispune dva uslova

Preporučeno

On je istakao da mnogo godina unazad pokušava da na svaki način sačuva mir, stabilnost.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na vanrednom “obraćanju naciji” misleći na Aljbina Kurtija da je potpuno besmislen svaki razgovor sa “čovjekom koji ne želi da razgovara”, sve dok ne budu pušteni svi uhapšeni Srbi i povučene sve odluke o zabrani ulaska robe na Kosovo.

On je dodao i da očekuje da „lažni gradonačelnici“ podnesu ostavke i da se specijalne kosovske jedinice povuku sa sjevera Kosova. Prema njegovim riječima, do tada ne želi da se sastaje i razgovara sa Kurtijem.

Upravo se čita:  "Ima posla, ali izgleda nema zainteresovanih": Pekar očajan, nudi platu od dvije hiljade KM, ali nikako da nađe pravog radnika

„Odluke ćemo donositi sami, nećemo se konsultovati ni sa kim. Nemamo nikakvih obaveza prema bilo kome drugom. Što se dijaloga tiče, potpuno je besmislen“, istakao je Vučić.

On je istakao da mnogo godina unazad pokušava da na svaki način sačuva mir, stabilnost.

„Naša zemlja je dala sve da tako i bude. Volio to neko da čuje ili ne, to su činjenice i podaci. Koliko god se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner, mi smo na evropskom putu, ali nas nikad nisu tako gledali. Ako nismo postupili po njihovom zahtjevu bezuslovno i bespogovorno, bili smo krivci. Izlaza prosto vidite, više nemamao. Od početka godine nijedan Albanac nije upucan, povrijeđen. Bilo je malih zađevica srpskih i albanskih mladića, kada su Albanci prelazili most u Mitrovici“, rekao je Vučić i podsjetio je na sve slučajeve u kojima su ranjeni Srbi.

Upravo se čita:  Užas: Vodio ženu golu po selu da je pokaže kao preljubnicu

Vučić je otkrio da se Kancelarija za KM „dočepala“ dokumenta EULEKS-a.

„Znate šta tu piše? Pa ništa. Ispoštovali birokratsku formu. Baš ih briga za Srbe. Kurti kreira kriminalnu situaciju, mislio sam da to radi sam, a sad znam da to radi uz podršku neki zapadnih partnera. On maltretira sve građane srpske nacionalnosti“, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

„I onda nam kažu nemojte da se miješate, EULEKS prati. Šta pratite lažovi jedni“.

Naglasio je da u posljednjih pet dana trpi velike pritiske zbog hapšenja kosovskih specijalaca na teritoriji Srbije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo