Subota, 23 rujna, 2023

Vučić: Srbija spremna da unaprjeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom

Preporučeno

Vučić se zahvalio na angažmanu i jasnim porukama američke strane u smirivanju tenzija izazvanih “jednostranim aktima prištinskih vlasti.”

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas se u Beogradu sastao sa načelnikom Biroa Nacionalne garde Sjedinjenih Američkih Država generalom Danijelom R. Hokansonom i u razgovoru istakao da je Srbija, uz očuvanje svoje vojne neutralnosti, spremna da unaprijeđuje partnersku saradnju sa američkom vojskom u cilju održanja mira i stabilnosti u regionu i šire.

Upravo se čita:  Tragedija potresla region: Nakon saobraćajne nesreće u automobilu izgorila braća od 12 i 19 godina

Iz ureda srbijanskog predsjednika naveli su da je govoreći o najnovijem razvoju događaja na Kosovu, Vučić detaljnije obavijestio generala Hokansona o uzrocima eskalacije nasilja i, u tom kontekstu, zahvalio na angažmanu i jasnim porukama američke strane u smirivanju tenzija izazvanih jednostranim aktima prištinskih vlasti.

Hokanson je zahvalio Vučiću na liderstvu u teškoj situaciji, a bez kojeg bi mir i stabilnost u regionu bili ugroženi. Američki general je takođe istakao veliki doprinos Vojske Srbije u mirovnim misijama u svijetu.

Upravo se čita:  Novi šok! Kopači tunela koristili još jedan stan: Stigli iz Bosne i Hercegovine, još uvijek su u Crnoj Gori?

Ovom prilikom se razgovaralo i o različitim konkretnim načinima saradnje Srbije i SAD u oblasti odbrane.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo