Utorak, 28 studenoga, 2023

Žena (47) iz BiH uhapšena u Španiji: Bila dio međunarodne bande džeparoša

Preporučeno

Njihove mete su uglavnom bili stariji turisti, koji su organizovanim turama dolazili u ovaj dio Španije.

Španska Nacionala policija uhapsila je međunarodnu bandu džeparoša na aerodromu “Palma Son Sant Joan Airport” u poznatom ljetovalištu Palma de Mallorca, među kojima je bila i žena iz Bosne i Hercegovine.

Kako prenose španski mediji, troje džeparoša, dvoje iz Argentine i jedna iz BiH, su odgovorni za desetine pljački na ovom aerodromu samo tokom proteklog mjeseca.

Upravo se čita:  Meteorolozi objavili dramatičnu prognozu: U Evropu stiže polarna hladnoća

U saopštenju španske policije stoji da su uhapšeni 67-godišnji Argentinac, 57-godišnja Argentinka i 47-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine.

Njihove mete su uglavnom bili stariji turisti, koji su organizovanim turama dolazili u ovaj dio Španije. Bili su toliko spremni da su u skoro svim pljačkama uzeli novčanik žrtvi, izvadili novac, a zatim neprimjetno vratili novčanik, prenose Nezavisne.

Upravo se čita:  Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Inače, ovo nije prvi put da hapse ovaj trojac. Prošlog juna žena iz BiH je uhapšena na istom aerodromu, ali su “operisali” i na drugim aerodromima. Kako prenose španski mediji, Argentinac ima zabranu prilaska aerodromu u Alikanteu, gdje je izveo brojne pljačke.

O kakvim kriminalcima se radi svjedoči i podatak da njih troje zajedno imaju preko 80 hapšenja. Policija je već zatražila da im se zabrani povratak na Majorku što je trenutno regulisano zabranom prilaska.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Penzioner iz BiH mora u zatvor, uhvatili ga sa 800 grama heroina. Sastao se s dilerima

Državljanin BiH (67), nastanjen u Offenbachu proglašen je krivim nakon što je optužen da je prenosio drogu za narko...

Možda vas zanima i ovo