Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Podrška projektu brze ceste Sarajevo – Beograd

Preporučeno

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sastao se danas u Sarajevu s delegacijom Republike Turske koju je predvodio zamjenik ministra ekonomije Fatih Metin. Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Edin Zećirović.

Glavna tema sastanka bio je projekt brze ceste kojim bi se povezali glavni gradovi BiH i Srbije, Sarajevo i Beograd, što je izvorno ideja turskog ministra ekonomije Nihata Zeybekčija.

Metin još jednom je potvrdio da Turska čvrsto stoji iza takvog projekta, te da se od BiH i Srbije očekuje da definiraju konačnu rutu kojom bi ta brza cesta išla, nakon čega će Turska pokrenuti proceduru realizacije ovog Projekta.

Jusko je u tom smislu najavio da će se uskoro održati razgovori predstavnika BiH i Srbije na temu trase brze ceste Sarajevo – Beograd, saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas