Nedjelja, 28 travnja, 2024

Težak poraz: Rukometaši BiH u Skenderiji izgubili od Crne Gore

Autor:Fena

Preporučeno

Rukometaši BiH prikazali su lošu igru i doživjeli još jedan težak poraz

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. Izabranici selektora Irfana Smajlagića su u susretu drugog kola kvalifikacija večeras u Sarajevu, u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija poraženi od selekcije Crne Gore sa 25:36.

Rukometaši BiH prikazali su lošu igru i doživjeli još jedan težak poraz, nakon što su u prvom kolu u Maruiboru izgubili od Slovenije sa 28:20.

Tokom cijele utakmice gostujući rukometaši bili su bolji rival, lako su dolazili do prostora za šut i već nakon prvih 30 minuta imali deset golova prednosti.

Na početku drugog poluvremenu rukometaši BiH zaigrali su nešto bolju odbranu, golmah Ahmetašević je odbranio četiri napada Crnogoraca, a sa tri vezana gola BiH je uspjela da smanji zaostatak na sedam golova. No, to je bilo sve što su rukometaši BiH uspjeli da urade s obzirom na to da su u nastavku gosti ponovo vratili dvocifrenu prednost i došli do druge pobjede u kvalifikacijama.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bio je Marko Davidović sa devet pogodaka, dok su Crnu Goru vodili Miloš Vujović sa osam i Nemanja Grbović sa sedam golova.

U drugom susretu u grupi Slovenija je u gostima savladala Kosovo sa 29:24.

Kvalifikacije se nastavljaju u martu sljedeće godine kada rukometaši BiH igraju dvomeč sa selekcijom Kosova.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas