Subota, 20 travnja, 2024

Pokušaj ubistva u Sarajevu: Ljubomorni mladić nožem masakrirao svoju djevojku

Preporučeno

U Sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija u utorak se u parkiranom automobilu Ford Fiesta odvijala prava ljubavna drama kojom prilikom je Semir Hodžić (26) nožem pokušao ubiti svoju djevojku Adelisu Musić (19) iz Gostivara, nakon čega je i sebe izbo po grudima i stomaku. Policija ih je, po prijavi građana, oko 17.30 sati zatekla u teškom stanju u autu.

Adelisa na svom Facebook profilu čuva sliku sa Semirom

Adelisa na svom Facebook profilu čuva sliku sa Semirom

Na licu mjesta, ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS povrijeđenom paru odmah je ukazala ljekarsku pomoć, nakon čega su prevezeni u Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Prema riječima dr. Zuvdije Kandića, šefa Klinike za opću i abdominalnu hirurgiju, riječ je o teškim ubodnim ranama.

– Mladić i djevojka su dovezeni u utorak oko 18.30 sati. Djevojka je odmah operisana jer je izbodena od glave do pete i smještena je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju. Trenutno je na aparatima, njeno stanje je zaista teško. Radi se o ranama opasnim po život. Izbodena je po vratu, rukama, nogama, trbuhu i leđima. Mladić je također operisan i smješten je na Kliniku za opću i abdominalnu hirurgiju. On je u koliko-toliko stabilnom stanju, a nanio je sebi tri-četiri ubodne rane s prednje strane grudnog koša i abdomena – kazao je Kandić.

Upravo se čita:  ABC News: Izrael napao ciljeve u centralnom dijelu Irana

Prema riječima jednog Semirovog poznanika, Adelisa je raskinula sa Semirom te navodno našla novog momka, što je najvjerovatnije kod Hodžića izazvalo bolesnu ljubomoru koja je kulminirala pokušajem ubistva i samoubistva.

– Svi su oduvijek mislili sve najbolje o njima jer nikada nijedno od njih dvoje nije dalo povoda za drugačije mišljenje. Adelisa je radila kao frizerka u jednom salonu na Čengić-Vili, a znam da je i on radio u nekoj firmi. On je pristojan i fin mladić, nisam čuo da su imali problema u vezi, ali, eto, desilo se da ga je ostavila i gotovo. Priča se da je našla novog momka samo da bi Semira napravila ljubomornim. Nažalost, desilo se to što se desilo –  ispričao nam je Hodžićev poznanik.

Naša ekipa jučer je bila na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a, gdje se nalazi povrijeđena djevojka, ali nismo zatekli nikoga od njene porodice. Na Klinici za opću i abdominalnu hirurgiju zatekli smo dvije Semirove sestre, koje su bezuspješno pokušale posjetiti brata jer je, prema njihovim riječima, Semir uhapšen jučer oko 12.45 sati.

Upravo se čita:  Ambasada SAD-a: Ko je kriv za krizu u BiH?

– Zvale smo bolnicu cijelu noć i jutro, ali nam niko ništa nije htio reći. Kako je on, u kakvom je stanju? Nismo dobile nikakav odgovor. Samo su nam rekli da dođemo u posjetu od 14 do 15 sati, što smo i uradile, međutim, zatekli smo policiju koja nije dozvolila da vidimo brata jer je lišen slobode – kroz suze je rekla mlađa Semirova sestra.

Kroz razgovor s njom saznali smo da Semir nije problematičan momak i da mu se nikad ništa ni slično nije desilo.

– Moj brat je izuzetno dobar momak. Ima svoju kuću, auto, posao… Nema razloga praviti probleme jer ima sve, ništa mu ne nedostaje. Znam da je nekoliko mjeseci bio u vezi s Adelisom. Nisam je nikad upoznala, ali vjerujem da je to bila normalna veza jer mi se Semir nikad nije žalio na nju ili na njihovu vezu. Saznala sam da su raskinuli, međutim, ponovo su se počeli viđati i sasvim nenadano desi se ovako nešto. Nevjerovatno! – ispričala nam je Samira, starija Semirova sestra.

Upravo se čita:  Vlada FBiH: Objavljen Javni poziv za projekte općina i gradova, u Budžetu osigurano 50 miliona KM

U bolnici smo zatekli i Semirovog oca, međutim, on nije želio ništa reći o ovom inicidentu, a majka, teško bolesna, ostala je kući jer, kako su nam kazali, ona ima slabo srce i ovo bi je uništilo.

Na Faccebook profilu Adelisa je postavila svoju fotografiju s nekim drugim momkom, ali je ostavila i fotografije sa Semirom.

Mlađa sestra, koja je bila vidno pogođena cijelim događajem, rekla je da su svi u šoku, i porodica i prijatelji, jer ništa nije ukazivalo na ovakav događaj.

– Ne znam šta da mislim i čemu sve ovo?! Pitajte koga želite o tome kakav je moj brat. Svi će vam reći da je pristojan i pošten mladić. Kao da mu je Bog oduzeo pamet u tom trenutku – dodala je uplakana djevojka.

(Avaz)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas