Srijeda, 15 svibnja, 2024

Djevojčica koju je očuh teško pretukao: Benisino liječenje nastavlja se u rehabilitacionom centru

Preporučeno

Stanje trogodišnje Benise K., koju je očuh Senid Selman (25) teško pretukao 20. marta u vlašićkom selu Vitovlje kod Travnika, i dalje je teško. Benisa je, nakon urađenih pretraga na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, na daljnje liječenje u četvrtak premještena u Kantonalnu bolnicu Zenica (KBZ), u Službu za dječije bolesti KBZ-a.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kako je za “Dnevni avaz” potvrdila portparol bolnice Aida Buro, u toku je poduzimanje adekvatnih aktivnosti za upućivanje djevojčice u adekvatan rehabilitacioni centar radi nastavka liječenja.

Upravo se čita:  Von der Leyen poručila: Ima još prepreka, ali sam optimistična sam po pitanju BiH

– Djevojčica je stabilnih vitalnih parametara, nema temperaturu, povremeno je plačljiva, hrani se bez sonde. Potreban joj je nastavak rehabilitacionog tretmana u dobro opremljenom centru gdje se, osim fizikalnog tretmana, vrše i složeni defektološki, logopedski, okupacioni, psihostimulacioni i drugi tretmani. Uvidom u interakciju majke i djeteta, potreban je i stalni rad i nadzor socijalne službe i nad majkom i nad djetetom – kazala je Buro.

Upravo se čita:  Kafa polako postaje luksuz: Čeka li nas novo poskupljenje?

Benisin djed Jasmin Halilović kazao je jučer za “Avaz” da djevojčica ne reagira na ljekare, samo na majku.

– Raduje me što je barem počela jesti. Načelnica Službe i fizijatrica procijenit će koje je mjesto prikladno da se djevojčica prebaci na daljnje liječenje, a najvjerovatnije će to biti u Fojnici – kaže Jasmin.

Upravo se čita:  Avion Antonov od danas nadlijeće Bosnu i Hercegovinu: 'Snimat će teritoriju sa ciljem dobijanje podataka o vojnim snagama'

Jasmin nam je potvrdio da svakodnevno dobri ljudi šalju pomoć Benisi te da najviše pomoći dolazi u hrani. Svi koji žele pomoći Selmi mogu je kontaktirati na broj telefona 060/33 17 301.

(Avaz)

Izdvajamo

Izdvajamo

“Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH”: Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što...

Pripadnik Oružanih snaga BiH Mladen Jovičić pomogao je porodici čije se vozilo zapalilo na autoputu Doboj - Banjaluka. Priča kako...

Još vijesti za vas