Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Drama u Nacionalnom parku Una: Trojica Bišćanina upali u minsko polje!

Nemojte propustiti

Trojica Bišćana, zaljubljenika u pirodu, došli su jučer popodne na područje Nacionalnog parka Una da se odmore od svakodnevnog stresa, a našli se u životnoj opasnosti.

nacionalni park unaDr. Pašaga Begić, ortoped- traumatolog u Kantonalnoj bolnic „Dr. Irfan Ljubijankić“, dr. Irfan Muminović, stomatolog i Edo Muminović, večeras oko 17 sati upali su u minsko polje u mjestu Palučci, osam kilometara od Kulen Vakufa prema Martinbrodu, javio je sinoć Dnevni avaz.

Događaj je koliko god dramatičan, utoliko neobičniji, jer su njih trojica dvije mine pronašli bukvalno uz stol sa nadstrešnicom pored Une gdje svakodnevno dolaze ribari i ljubitelji prirode. Zvuči nevjerovatno da niko do nikada nije nagazio na ove mine, a velika sreća sačuvala je trojicu Bišćana.

“Dr. Muminović je bukvalno prstima dodirnuo minu, ali nije je pritisnuo. Bio je to šok za nas, a onda sam i ja primijetio još jednu u neposrednoj blizini” – ispričao je dr. Begić, prenosi Avaz.

Ubrzo su telefonom pozvali ribočuvara, a onda policiju. Na lice mjesta došli su i predstavnici Nacionalnog parka Una. Lokacija sa minama obilježena je žutim trakama, u iščekivanju dolaska Civilne zaštite.

Marijan Šimić, v.d. policijskog komesara Unsko-sanskog kantona (USK) potvrdio je tačnost informacije o pronađenim minama nakon dojave građana i napomenuo kako će policija najozbiljnije ispitati ovaj slučaj i pregledati sav teren uz obalu sa obje strane rijeke Une.

(Avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ekspert čiji je tim identificirao novi soj korone: ‘Zabrane koje države sada uvode su dokazano besmislene‘

Naučnici sada vode utrku s vremenom, pokušavajući utvrditi zaobilazi li južnoafrička varijanta postojeća cjepiva. Brojne vlade brzo su reagirale na...

Možda vas zanima i ovo