Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Drama u naselju Tabaci kod Lukavca: Komšije ogorčene potezom, kolčevima pregradio asfalt i blokirao selo

Nemojte propustiti

Foto: Tip.ba
Foto: Tip.ba

Nekoliko dana mještani iz 13 domaćinstava u Tabacima kod Lukavca ne mogu doći do svojih kuća, jer je njihov komšija Sabit Hanić na asfaltnom putu stavio drvene kočeve i put doveo u svojevrsnu blokadu, piše Avaz.ba

Na poziv očajnih građana izašla je lukavačka policija, ali problem nije riješen – kočevi ostaju tamo gdje ih je Hanić stavio. Prema riječima Suada Bajrića, jednog od ogorčenih mještana, pored Hanićeve kuće tekao je potočić koji je bio u njegovom posjedu. Mještani Tabaka potok su zasuli šljunkom da bi proširili put i imali ljepše selo, a onda je Hanić tužio i na sudu dobio Općinu.

– Mislim da tu ima dosta nepravilnosti koje je trebao utvrditi pravobranilac, ali i geometar, koji još nije izašao na lice mjesta. Pitam se je li Hanić mogao dobiti cijelih 200 metara potoka, odnosno dijela puta. Ovo je neviđeno na ovim prostorima i što je najgore, niko iz općinskih organa sedam dana nije došao da nam pomogne – kaže Bajrić, naglašavajući da je Hanić mogao dobiti potok, a ne asfalt, koji je javni interes sela.

Bajrić, također, smatra da je ovo svojevrsna osveta Hanića nekolicini komšija s kojima nije u dobrim odnosima.

Hanić je 16. septembra prošle godine pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Tuzli dobio Općinu Lukavac i dokazao da je sporno zemljište koje je kočevima ogradio njegovo vlasništvo.

Klupko se ovom presudom nije odmotalo, jer u MZ Tabaci, navodno, postoji dokument iz 2005. godine koji je Hanić potpisao da je svojim radom na potoku ugradio cijevi i potok poravnao u dužini od 40 metara. No, 30. avgusta 2009. predsjednik MZ Tabaci Bilal Hasanhodžić utvrdio je da je potpis Hanića iz 2005. falsificiran.

Izvor: Avaz.ba

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo