Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Javnoj ustanovi Opća biblioteka Maglaj donirano viš od 300 knjiga

Nemojte propustiti

knjige1Književnik Sabahudin Hadžialić je jučer donirao više od 300 bibliotečkih jedinica različitih žanrovskih orijentacija – knjiga, udžbenika, monografija, enciklopedija Javnoj ustanovi Opća biblioteka Maglaj, knjižnici koja je u netom protutnjalom Potopu izgubila vise od 28.000 od ukupno 40.000 knjiga.

Donirane su knjige autora – književnika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Francuske, Španije, Albanije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Izraela, Engleske, USA… a donirane su na jezicima autora iz tih zemalja.

knjige2Više od 50 knjiga iz navedenih zemalja je sa potpisom autora što predstavlja i raritetnu vrijednost. Naglašavamo da su donirane knjige na BHSC jeziku bila na oba pisma (ćirilica i latinica).

Književnik Hadžialić se zahvalio Biblioteci i direktorici na gandijevskom istrajavanju u borbi za opstanak biblioteke dok se direktorica biblioteke, gđa Nina Salkić, zahvalila donatoru u ime svih Maglajlija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ekspert čiji je tim identificirao novi soj korone: ‘Zabrane koje države sada uvode su dokazano besmislene‘

Naučnici sada vode utrku s vremenom, pokušavajući utvrditi zaobilazi li južnoafrička varijanta postojeća cjepiva. Brojne vlade brzo su reagirale na...

Možda vas zanima i ovo