Utorak, 28 ožujka, 2023

Komunalnog inspektora iz Lukavca predstavljaju kao političkog analitičara!

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP) odbacio je navode više medija iz Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republike Srpske (RS) prema kojima organizatori višednevnih protesta u Bosni i Hercegovini nabavljaju oružje i spremaju napad na RS i, kako je navedeno, nasilnu unitarizaciju BiH!

Lukač je kazao da Federalna uprava policije nema nikakvih saznanja o nabavci oružja, te nedvosmisleno poručio:

”Ne znam odakle te informacije idu i u koje svrhe, ali su toliko glupe da naprosto nemam komentara. Bespredmetno je bilo što komentirati. Očito da, čim se to plasira, imaju neke nakane i ciljeve, ali je to, ponavljam, toliko glupo da je bespredmetno bilo što komentirati”, rekao je Lukač za agenciju Anadolija

Komentirajući činjenicu da ovakve informacije dodatno unose atmosferu straha u BiH, Lukač je naglasio da iza svega ”stoje snage koje vode specijalni rat i da se u te svrhe sve to i plasira”.

Pozivajući se na izvjesnog Mehmedaliju Nuhića, “političkog analitičara” iz Tuzle, više medija iz RS i Srbije prenijelo je na udarnim mjestima informacije da su organizatori protesta koji su prethodnih dana napravili pravi haos u Federaciji BiH počeli da nabavljaju oružje koje bi, prema riječima Nuhića, trebalo da upotrijebe protiv građana RS, navodi Anadolija

Nuhić je, pored ostalog, rekao da su pojedini aktivisti “Udara”, neformalne tuzlanske organizacije koja stoji iza demonstracija u tom gradu, nedavno boravili u inostranstvu gdje su im, kako je rekao Nuhić, obavještajne službe pojedinih zapadnih zemalja na raspolaganje stavile kompletne magacine naoružanja koje bi trebalo da bude upotrebljeno u slučaju prelijevanja demonstracija na teritoriju RS.

VEZANO: Mediji u RS-u: ‘Neredi u Federaciji sve više mirišu na rat: Demonstrantima obećano oružje za napad na RS!!!’

Ko je Mehmedalija Nuhić?

Ko je, ustvari, Mehmedalija Nuhić, “politički analitičar” iz Tuzle, pitaju se ovih dana svi. Nikad niko nije čuo za njega, nikad nijednu njegovu političku analizu pročitao u bh. medijima. Stvarno, ko je čovjek koji iznosi ovako ozbiljne optužbe?

Kako pišu tuzlanski mediji, Nuhić je komunalni inspektor zaposlen u Opštini Lukavac. Nedavno je bio sagovornik u loklalnim medijima kada se govorilo o incidentu u lukavačkom naselju Tabaci, gdje je Sabit Hanić kočevima pregradio put.

Pretraživajući dalje internetom, saznajemo da se ovaj komunalni inspektor osjeća Srbinom, te da je magistrirao na temu islamskog fundamentalizma.

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čović: Uvjeren sam da ćemo imati Vladu FBiH do 6. aprila

Lider HNS-a i HDZ-a kaže da je jasno ko je kočničar iako se to Hrvatima stavljalo na teret. I dalje...

Možda vas zanima i ovo