Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Oglasio se Stipe Mesić nakon što je objavljena fotografija koja je naljutila komšije

Preporučeno

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je fotografija na kojoj on ukrštenim šakama pokazuje “albanskog orla” stara, te da ta slika nije nastala kao znak podrške fudbalerima iz reprezentacije Švajcarske.

“Davno je bilo, ne znam ni kojom prilikom je nastala, očito u nekoj privatnoj atmosferi. Čak ne znam ni kada je tačno nastala ta fotografija”, rekao je Mesić za agenciju Beta.

Upravo se čita:  Tek što je sezona počela, sa njom su počeli i udari po džepu: Ovo je cijena kafe na hvarskoj rivi

On je objasnio da fotografija “nema političke konotacije” i da pretpostavlja da ga je neko zamolio da se slika s šakama prekrštenim na grudima.

Bivši predsjednik je dodao da čak ni ne poznaje osobu na objavljenoj fotografiji koja se proširila društvenim mrežama, a potom su je, bez provjere datuma nastanka, objavili pojedini mediji.

Upravo se čita:  Mali maturanti zapalili krov škole
Foto: Twitter

“Očito je bilo jako davno čim se ne sjećam”, rekao je Mesić demantujući tako pisanje pojedinih medija u Srbiji da je fotografija nastala kao podrška fudbalerima albanske nacionalnosti iz švajcarske reprezentacije, Granitu Džaki i Džerdanu Šaćiriju koji su ukrštnih šaka u obliku “dvoglavog albanskog orla” proslavili golove protiv Srbije na Mundijalu.

Dio medija u Srbiji, ali i u Hrvatskoj, bez provjere datuma nastanka, objavio je i fotografiju generala Ante Gotovine s prekrštenim šakama, tumačeći da je riječ o podršci švajcarskim fudbalerima.

Upravo se čita:  Ubio punicu, pokušao i ženu, pa presudio sebi; Komšija: Čuo sam da je zapomagala punica

Hrvatski portali Index i Jutarnji list navode, međutim, da nije poznato koliko je ta fotografija stara, ali da je jasno da nije “svježa” budući da se u pozadini nazire novogodišnja jelka.

Preporučeni sadržaj

Izdvajamo

Izdvajamo

Sejo Brajlović traži tri konobara i tri majstora na roštilju: “Plata 2.000KM + bakšiš”

Restroran “Brajlović”, koji je u vlasništvu popularnog sarajevskog ugostitelja Seje Brajlovića, objavio je danas da traži nove članove svog...

Još vijesti za vas