Subota, 10 lipnja, 2023

4 loše navike koje uništavaju kosu

Nemojte propustiti

Sjajna i zdrava kosa san je svake žene. Iako raznoraznim preparatima za njegu pokušavamo maksimalno čuvati kosu ponekad je nesvjesno uništavamo svakodnevnim navikama. Donosimo 4 najčešće greške koje radimo na našoj kosi

kosaPranje kose svaki dan

Stručnjaci ističu da je kosa najljepša kada prirodna ulja s vlasišta preuzmu korijen kose. Kosu perite svaki drugi ili čak svaki treći dan. Ako se probudite zaležane kose pošpricajte kosu običnom vodom i lagano osušite sušilom.

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

Prije nego uzmete sušilo, kosu omotajte ručnikom i ostavite da tako odstoji nekoliko minuta

Vezanje kose gumicom stalno na istom mjestu

Vezanjem kose u konjski rep stalno na istom mjestu uništavate brojne vlasi. Imate li naviku čestog nošenja zavezane kose svako toliko malo pomaknite gumicu ili zavežite rep nešto više ili niže.

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

Zanemarivanje vlasišta

Kako bi vaša kosa izrasla zdrava i sjajna vašem je vlasištu potrebna njega. Masiranjem tjemena vršcima prstiju stimulirate protok krvi, a preparatima za njegu vlasišta jačate korijen kose.

Korištenje krive četke za kosu

Osim što će ju oštetiti pogrešna četka može se i zapetljati u vašu kosu. Pravilo glasi: što duža kosa, to veća četka. Za naglašavanje volumena koristite okruglu, a za ravnanje ravnu (plosnatu) četku.

Upravo se čita:  Čemu služe dvije donje rupice na starkama? Većina ne bi nikad pogodila

(Zadovoljna.hr)

Pročitajte još

Izdvajamo

Dr. Kemal Dizdarević kod Senada Hadžifejzovića: Alisa Mutap nije imala potres mozga, a posljedično ni amneziju

Dr. Dizdarević je bio jedan od članova tima vještaka iz KCUS-a koji su obavili vještačenje Alise Mutap, djevojke ubijenog...

Možda vas zanima i ovo