Četvrtak, 16 svibnja, 2024

Dino Merlin izbacio direktora Hayat TV sa Skupštine AMUSA: Izbacite gospodina, nek’ mi niko ništa ne priča…

Preporučeno

amus

U četvrtak je održana skupština AMUSA, udruženja muzičara i autora na kojoj je izbio skandal nemjerljivih razmjera jer je Merlin sa sastanka izbacio Harija Varešanovića i Fahrudina Pecikozu.

Asocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca (AMUS) najoštrije osuđuje i odbacuje klevete i uvrede koje su dva člana Skupštine ovog Udruženja, Fahrudin Pecikoza i Mladen Vojičić Tifa, iznijeli u emisiji Glam Blam NTV Hayat, emitiranoj u nedjelju (27.04.2014. godine), prema predsjedniku Skupštine Edinu Dervišhalidoviću, direktoru Stručne službe Mirzi Hajriću, te uopšte radu AMUS-a – navedeno je u saopštenju AMUS-a koje je u ponedjeljak dostavljeno medijima.

AMUS je u ovom saopštenju oštro osudio, kako su naveli, “medijske ispade dva člana udruženja”, te navode kako su članovi skupštine AMUS-a za predsjednika jednoglasno izabrali Dinu Merlina.

No, na ‘YouTubeu’ je osvanuo video, na kojem se čuje i vidi kako je Dino Merlin iz sale izbacio i vlasnika Hayata Ahmeda Švrakića, koji je pokušao stati u zaštitu ranije izbačenih Varešanovića i Pecikoze.

Nakon upornog insitiranja Dervišhalidovića da obezbjeđenje izbaci Švrakića, ovaj mu je između ostalog kazao;

“Ne znam jesi li ti normalan… Znamo se od osme godine…”

Poslušajte dvoipominutni cirkus prilikom izbacivanja Švrakaća iz sale…

Izdvajamo

Izdvajamo

Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo Emire Maslan: Sud konstatirao “nije kriv”

U Kantonalnom sudu Sarajevo na današnjem ročištu Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo bivše nevjenčane supruge...

Još vijesti za vas