Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Hair česma će čuvati uspomenu na trojicu “Ljutih Krajišnika”

Preporučeno

aa_picture_20140616_2574119_web

Pored velikog broja stanovnika gradova na zapadu BiH sinoćnjem otvaranju hair česme između ostalih prisustvovao je i bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević

Prisustvo velikog broja građana sinoćnjem otvaranju hair česme u Cazinu, podignutoj u spomen trojici mladića koji su smrtno stradali u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, vraćajući se u domovinu nakon utakmice sa Litvanijom, dokaz je da trojica “Ljutih Krajišnika” nikada neće biti zaboravljeni, piše Anadolu Agency (AA).

Upravo se čita:  U aprilu povećan broj blokiranih računa bh. poslovnih subjekata

Voda iz hair česme, koja je sagrađena na incijativu bh. glumca Emira Hadzihafizbegovića potekla je sinoć u ponoć, odnosno u trenutku kada je sudija označio početak susreta BiH – Argentina, na stadionu “Marakana” u Rio de Janeiru.

Pored velikog broja stanovnika gradova u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine sinoćnjem otvaranju hair česme između ostalih prisustvovao je i bivši selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević te bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, koji je i dao sagraditi česmu. Na ceremoniji otvaranja česme bio je i Adis Ćoraić, jedini preživjeli putnik automobila u kojem su stradali navijači BiH.

Upravo se čita:  Izgorio restoran “Komuna”, gosti pobjegli u zadnji čas

Okupljeni su učenjem fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim bh. navijačima.

Otvaranju česme prisustvovala je rodbina kao i brojni prijatelji poginulih navijača, a nakon toga prisutni su zajedno bodrili zmajeve protiv Argentine.

Podsjetimo, Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, mladići su koji su poginuli 16. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, na povratku sa utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH pobjedom nad Litvanijom (1:0) izborila prvi plasman na SP.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedavajući Bećirović u Berlinu: BiH je zahvalna Njemačkoj za podršku rezoluciji o Srebrenici

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović razgovarao je s predsjednikom Savezne Republike Njemačke dr. Frank-Walterom Steinmeierom prvog dana zvanične...

Još vijesti za vas